Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλεύρης: Βασική προτεραιότητα του υπουργείου η μείωση του clawback

Ο Θάνος Πλεύρης τονίζει πως η ομαλή συνεργασία του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ με τους ιατρικούς συλλόγους και τους ιδιώτες παρόχους θα διευρυνθεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να διασφαλίζονται οι παρεχόμενες ποιοτικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους.

Πλεύρης: Βασική προτεραιότητα του υπουργείου η μείωση του clawback

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με αφορμή την παράδοση μελέτης από την ομάδα εργασίας για τον περιορισμό του clawback των διαγνωστικών εξετάσεων, δήλωσε ότι «η μείωσή του, που βαρύνει την τελευταία δεκαετία τους κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς και τα διαγνωστικά κέντρα, αποτελεί βασική προτεραιότητα του υπουργείου».

Συγκεκριμένα ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε ότι: «Προς αυτή την κατεύθυνση, ο κλειστός προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ τα δύο τελευταία χρόνια σε αυτή την κατηγορία έχει ενισχυθεί με ποσό άνω των 120 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα συστήθηκε και σε συνεργασία με τους ιατρικούς συλλόγους ομάδα εργασίας που έχει προβεί σε προτάσεις για τη μείωση του clawback, οι οποίες και θα αποτελέσουν αντικείμενο νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Δεδομένου ότι ο ΕΟΠΥΥ αποτελεί τον βασικό αγοραστή υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα, ο κλειστός προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ και για το τρέχον έτος θα είναι αυξημένος προκειμένου να μπορούν οι ιδιώτες γιατροί και οι πάροχοι να παρέχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους. Οι ιδιώτες γιατροί και οι ιδιώτες πάροχοι αποτελούν βασικό συνεργάτη της Πολιτείας για να παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες.

Επομένως η ομαλή συνεργασία του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ με τους ιατρικούς συλλόγους και τους ιδιώτες παρόχους θα διευρυνθεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να διασφαλίζονται οι παρεχόμενες ποιοτικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v