Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεπέρασαν τις 700.000 οι αιτήσεις για το market pass

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 15 Μαρτίου. Ποιο το ύψος της ενίσχυσης. Οι δικαιούχοι.

Ξεπέρασαν τις 700.000 οι αιτήσεις για το market pass

Δεύτερη μέρα λειτουργίας της πλατφόρμας και οι αιτήσεις των δικαιούχων ξεπέρασαν τις 700.000.

Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα γίνεται υποβολή αιτήσεων και από τους πολίτες των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 5, 6, 7, 8, 9 και 0. Η υποβολή της αίτησης για την λήψη της οικονομικής ενίσχυσης πραγματοποιείται μέχρι την 15η Μαρτίου 2023. Η ενίσχυση χορηγείται σε επίπεδο νοικοκυριού. Ως μέλη του νοικοκυριού λογίζονται οι σύζυγοι / τα μέρη συμφώνου συμβίωσης, τα εξαρτώμενα τέκνα τους, τα λοιπά εξαρτώμενα από αυτούς μέλη και οι φιλοξενούμενοί τους σύμφωνα με την τελευταία Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων φορολογικού έτους 2021, όπως αυτή υποβλήθηκε έως και 31/12/2022.

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε ποσοστό 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που καθορίζεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού με ανώτατο όριο τα 1.000 ευρώ αγορών. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, το ποσό ενίσχυσης που καταβάλλεται ανέρχεται στο 80% επί του ανωτέρω ύψους.

Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα Market Pass μπορεί να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς αγαθών κάθε είδους σε καταστήματα ή λαϊκές αγορές που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων.

Να αναφέρουμε ότι πρόκειται για μια δράση που υλοποιεί η Κοινωνία της Πληροφορίας και ο συνολικός προϋπολογισμός του Έργου ανέρχεται στο ύψος των εξακοσίων πενήντα εκατομμυρίων ευρώ (650.000.000,00 Euro).

Δικαιούχοι του Προγράμματος «Market Pass» είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα, έγγαμα, μέρη συμφώνου συμβίωσης, εν διαστάσει, διαζευγμένα ή σε κατάσταση χηρείας, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v