Τετάρτη η τελική διάσκεψη του CultureforHealth στην Ελευσίνα

Στόχος είναι η στενότερη ευθυγράμμιση μεταξύ των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υγεία, την κοινωνία και τον πολιτισμό. Το συνέδριο εντάσσεται στο πρόγραμμα της Ελευσίνας, Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2023.

Τετάρτη η τελική διάσκεψη του CultureforHealth στην Ελευσίνα

Ξεκινά την Τετάρτη η τελική εκδήλωση της δράσης #CultureforHealth στην Ελευσίνα, μία από τις τρεις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης για φέτος.

Από τις 7 έως τις 10 Ιουνίου, επαγγελματίες της υγείας και εκπρόσωποι των τομέων του πολιτισμού και τις δημιουργίας θα συναντηθούν με υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα ενός διετούς έργου διεπιστημονικής ανάπτυξης πολιτικής για τη βελτίωση της φροντίδας, της ευεξίας και της υγείας μέσω του πολιτισμού, αναφέρει ανακοίνωση της Κομισιόν.

Ο Αντιπρόεδρος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας κ. Μαργαρίτης Σχοινάς θα εκφωνήσει κεντρική ομιλία την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 12:15 ώρα Ελλάδος. Ο Αντιπρόεδρος θα αναφερθεί στην ολοκληρωμένη προσέγγιση της ψυχικής υγείας που ακολουθεί η Επιτροπή, καθώς και στη στήριξη που προσφέρει στον πολιτιστικό τομέα.

Η δράση CultureForHealth, η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και υλοποιήθηκε με τη βοήθεια της Επιτροπής, έχει στόχο να συμβάλει στην αλλαγή της πολιτικής, να παράσχει συγκεκριμένες συστάσεις και να προωθήσει τη στενότερη ευθυγράμμιση μεταξύ των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υγεία, την κοινωνία και τον πολιτισμό. Η Culture Action Europe, βασικός εταίρος της διάσκεψης, προωθεί τη συνεργασία και τον διάλογο μεταξύ της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κοινότητας και της φιλοξενούσας πόλης, της Ελευσίνας.

Το συνέδριο εντάσσεται στο πρόγραμμα της Ελευσίνας, Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2023.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση είναι διαθέσιμεςεδώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v