Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεμιστοκλέους: Ψηφιοποιούμε τα ραντεβού και τις λίστες χειρουργείων

Κατά 25% αύξησε τη λίστα των χειρουργικών επεμβάσεων στα νοσοκομεία της χώρας η πανδημία Covid-19, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας.

Θεμιστοκλέους: Ψηφιοποιούμε τα ραντεβού και τις λίστες χειρουργείων

Το μοντέλο που ακολουθήθηκε στον εμβολιασμό κατά της Covid-19 θα ακολουθήσει το υπουργείο Υγείας και στο ζήτημα των λιστών χειρουργείων, δηλαδή θα γίνει με πλήρη ψηφιοποίηση της διαδικασίας. «Αυτή τη στιγμή έχουμε μια λίστα η οποία δεν έχει εκκαθαριστεί ποτέ στα νοσοκομεία. Υπάρχουν περιστατικά στις λίστες των νοσοκομείων τα οποία είναι 4-5 χρόνια και μας δίνουν ψευδή εικόνα. Για να μπορέσεις να κάνεις μια εκκαθάριση, χρειάζεται μεθοδικότητα και επιμονή. Για να μπορέσεις να κάνεις εκκαθάριση μιας λίστας, πρέπει να την έχεις ψηφιοποιήσει πρώτα και να έχει ένα κεντρικό σύστημα το οποίο να μπορεί να παρακολουθεί και να βλέπει». Τους επόμενους μήνες θα έχουμε την πλήρη εικόνα έτσι ώστε να μπορούμε να παρέμβουμε και να μειωθεί η λίστα αναμονής, τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η διάταξη για την ενιαία λίστα χειρουργείων ψηφίστηκε χθες στη Βουλή. Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι η Covid-19, όπως και στις υπόλοιπες χώρες, αύξησε κατά 25% τη λίστα των χειρουργείων. Έχουμε αναμονή για τις λεγόμενες «ψυχρές επεμβάσεις», πρόσθεσε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v