Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρατείνεται έως τον Ιούνιο το «καλάθι του νοικοκυριού»

Αυτό προβλέπει σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, που βρίσκεται σε διαβούλευση. Νέα παράταση και στο πλαφόν στο μικτό περιθώριο κέρδους.

Παρατείνεται έως τον Ιούνιο το «καλάθι του νοικοκυριού»

Σε νέα παράταση ισχύoς της πρωτοβουλίας «καλάθι του νοικοκυριού» προχωρά η Κυβέρνηση. Η παράταση θα είναι εξάμηνη και η νέα ημερομηνία εκπνοής της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας ορίζεται η 30ή Ιουνίου του 2024. Το συγκεκριμένο μέτρο, που κανονικά εκπνέει την 31η Δεκεμβρίου, είχε παραταθεί ήδη το περασμένο καλοκαίρι.

Αυτό προβλέπει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, «Οργανωτικές και Διαδικαστικές Διατάξεις για την Ανάπτυξη, παρεμβάσεις για την ενίσχυση της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης και άλλες επείγουσες διατάξεις», που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση από την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου.

Επίσης παρατείνεται για ένα ακόμη εξάμηνο, δηλαδή έως τον Ιούνιο του 2024, η προθεσμία ισχύος της παρ. 1 του άρθρου 54 του ν. 5045/2023 (Α’ 136), περί περιστολής φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας.

Συγκεκριμένα έως την 30ή Ιουνίου 2024, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, απαγορεύεται η αποκόμιση μικτού κέρδους από την πώληση οποιουδήποτε προϊόντος ή την παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας που είναι απαραίτητη για την υγεία, τη διατροφή, τη διαβίωση, τη μετακίνηση, τη θέρμανση, την παραγωγή ζεστού νερού χρήσεως και την ασφάλεια του καταναλωτή, καθώς και από την πώληση σχολικών ειδών και γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, ιδίως πρώτων υλών για την παραγωγή λιπασμάτων, ζωοτροφών, ωμών δημητριακών παντός είδους, αλεύρων, ηλίανθου φυτικών ελαίων, όταν το περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα υπερβαίνει το αντίστοιχο περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα προ της 31ης Δεκεμβρίου 2021.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v