Μαρινάκης: Η κυβέρνηση ούτε είναι ούτε θα είναι σε αντιπαράθεση με κάποια ομάδα

«Θεωρώ αυτονόητο ότι, ειδικά όσοι επενδύουν στο χώρο, θέλουν να πετύχει η προσπάθειά μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αποστάσεις από Μιχαηλίδου: «Πολύ σημαντική η εκγύμναση των μαθητών, αλλά αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς άλλους τρόπους».

Μαρινάκης: Η κυβέρνηση ούτε είναι ούτε θα είναι σε αντιπαράθεση με κάποια ομάδα

«Στα μέτρα που λάβαμε για τον περιορισμό των φαινομένων της οπαδικής βίας αναμένουμε ότι οι ομάδες θα ανταποκριθούν στο ρόλο τους και θα εξασφαλίσουν τις προδιαγραφές που απαιτούνται για το άνοιγμα των γηπέδων και την ασφάλεια των φιλάθλων». Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Αντιλαμβανόμαστε την οργή των πραγματικών φιλάθλων. Είναι οι μόνοι που δεν φταίνε. Αλλά έχουμε καθήκον να εξασφαλίσουμε ότι όσοι πηγαίνουν στα γήπεδα με τους φίλους ή τα παιδιά τους θα ελέγχονται, θα ξέρουν ποιος κάθεται δίπλα τους και ότι αν κάποιος παρανομήσει θα αναγνωριστεί και θα έρθει αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη.

Είναι ευθύνη των ομάδων και των ιδιοκτησιών των ΠΑΕ να πληρούν αυτές τις προδιαγραφές για να μπορέσουν να ανοίξουν τα γήπεδα με ασφάλεια», τόνισε και συνέχισε: «Θεωρούμε ότι όλοι όσοι αγαπούν τον αθλητισμό, οι φίλαθλοι, οι αθλητές, τα σωματεία, οι ομάδες, πρέπει να είμαστε στην ίδια σελίδα. Ο εχθρός είναι η βία και όσοι παρανομούν διαχρονικά, μολύνουν τον επαγγελματικό αθλητισμό. Αυτούς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και θα προχωρήσουμε μπροστά χωρίς αστερίσκους. Η Κυβέρνηση ανέλαβε μια καίρια πρωτοβουλία για την εξιχνίαση των οπαδικών ‘’στρατών’’ που στο όνομα μιας ομάδας προβαίνουν σε εγκληματικές πράξεις. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίσουν εκατομμύρια φίλαθλοι να πληρώνουν την εγκληματική συμπεριφορά νοσηρών μειοψηφιών».

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «θέλουμε σε δύο μήνες να ανοίξουν όλα τα γήπεδα για πάρα πολλούς λόγους, όμως με βάση τις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Ολυμπιακού, είπε: «Αυτονόητο είναι ότι δεν υπάρχει θέμα δημοκρατίας, δεν έχει τεθεί ακόμα και από τις μηδενιστικές ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης. Ούτε ήταν, ούτε είναι ούτε θα είναι η κυβέρνηση σε αντιπαράθεση με κάποια ομάδα. Θεωρώ αυτονόητο ότι, ειδικά όσοι επενδύουν στο χώρο, θέλουν να πετύχει η προσπάθειά μας και όλοι οι στρατοί αυτοί να μην τον μολύνουν… Σίγουρα τα τελευταία χρόνια υπήρχε διαχρονική ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές υπό τον φόβο του κόστους… Δεν υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών, αντιλαμβάνομαι πλήρως τη στενοχώρια που έχει κάποιος να μην πάει να δει την ομάδα του, η απόφαση δεν είναι μια οριζόντια, αλλά κατά περίπτωση που δίνει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου τη δυνατότητα, αν υπάρχουν λόγοι ασφαλείας και δημοσίας τάξης να γίνει κάποιος αγώνας χωρίς θεατές».

Με αφορμή δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη για τους δικαστές, αν και δήλωσε άγνοια γι’ αυτήν, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι «οι δικαστές πρέπει να εκπληρώνουν το λειτούργημά τους με την αυστηρότητα που προβλέπει ο νόμος. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Δεν σχολιάζουμε αποφάσεις δικαστών και δικαιοσύνης».

Golden boys

Σχετικά με την αύξηση των μισθών των διοικητών νοσοκομείων, τόνισε: «Δεν μιλάμε για golden boys, δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό απαγορεύει να ενισχύονται και οι μισθοί του ιατρικού προσωπικού. Εμείς κάνουμε και τα δύο. Πρέπει να προσελκύσουμε ανθρώπους από την αγορά, άρα πρέπει να είναι πιο ανταγωνιστικοί οι μισθοί. Σε άλλες περιπτώσεις που έχει γίνει αυτό, έχει αποδώσει. Είναι μια συνειδητή κίνηση».

Αναφορικά με τον κανονισμό σχετικά με τη συμπεριφορά της Πολιτείας προς τους δημοσιογράφους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «πλήρη προστασία των δημοσιογράφων και των πηγών τους. Το θέμα για την προστασία αυτή είναι να μην γίνεται κατάχρηση από εγκληματικές οργανώσεις ή να μην εξαιρείται κανείς από τους γενικούς αγώνες για προστασία για λόγους εθνικής ασφαλείας. Δεν υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών, ό,τι ισχύει για δημοσιογράφους θα ισχύει και για όσους δεν είναι δημοσιογράφοι. Το θεσμικό πλαίσιο, όπως προβλέπεται ακριβώς, θα ισχύει για όλους. Η πρωτοβουλία αυτή οχυρώνει τη δημοσιογραφική έρευνα και προστατεύει τις δημοσιογραφικές πηγές».

Ερωτηθείς για την τοποθέτηση της υφυπουργού Παιδείας, Δόμνας Μιχαηλίδου για τις συγχωνεύσεις σχολείων και το ότι δεν είναι κακό να περπατούν οι μαθητές για να πηγαίνουν σε αυτά, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι η υφυπουργός «έδωσε εξηγήσεις. Απάντησε σε αυτό που είπε. Σημασία έχει, πέραν των όποιων διατυπώσεων, τι κάνει η κυβέρνηση σε ένα θέμα. Συγκεκριμένα, έκανε ρεκόρ διορισμών στα σχολεία, στην ειδική αγωγή για πρώτη φορά και συνεχίζει προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ αυξάνουμε την χρηματοδότηση για την εκπαίδευση γιατί έχουμε περισσότερες ανάγκες. Πολύ σημαντική η εκγύμναση των μαθητών, αλλά αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς άλλους τρόπους», είπε, κρατώντας αποστάσεις από την κυρία Μιχαηλίδου.

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι το ζήτημα Μπελέρη «δεν είναι διμερές, αλλά ζήτημα κράτους δικαίου. Θέλουμε να αναγνωριστεί ως εκλεγμένος δήμαρχος, να ασκήσει τα καθήκοντά του και να έχει μια δίκαιη δίκη. Υπάρχουν κάποιοι κανόνες που πρέπει να τηρούνται».

Για το γεγονός ότι ο Γερμανός καγκελάριος, κ. Σολτς τάχθηκε υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Αλβανίας παρά το ελληνικό βέτο, σημείωσε ότι «ο σεβασμός του κράτους δικαίου και οι προϋποθέσεις δεν παρακάμπτονται σε καμία περίπτωση. Μπορεί να γίνει σεβαστό αυτό που λέμε και δεν μπορεί να μπει στο ζύγι».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v