Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δόμνα Μιχαηλίδου: Ο πήχης έχει μπει πολύ ψηλά

«Είναι ημέρα χαράς, ευθύνης και συγκίνησης», τόνισε η κυρία Μιχαηλίδου κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου. Αναφορά Γεωργιάδη στα βασικά βήματα της εξάμηνης θητείας του.

Δόμνα Μιχαηλίδου: Ο πήχης έχει μπει πολύ ψηλά

Τον στόχο για καλύτερες και πιο καλοπληρωμένες δουλειές έθεσε κατά την τελετή παραλαβής – παράδοσης στο υπουργείο Εργασίας, η νέα πλέον, υπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου. «Ο πήχης έχει μπει πολύ ψηλά» δήλωσε χαρακτηριστικά, δίνοντας ταυτόχρονα και το στίγμα της επόμενης μέρες από την ανάληψη των νέων καθηκόντων της.

Κατά την  τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου, η κ. Μιχαηλίδου επισήμανε ότι επιστρέφει σε ένα υπουργείο που αγάπησε, ενώ από τότε που αποχώρησε από την Σταδίου 29, ως υφυπουργός, εκτίμησε ότι το συγκεκριμένο υπουργείο «έχει βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών». «Είναι ημέρα χαράς, ευθύνης και συγκίνησης», τόνισε η κυρία Μιχαηλίδου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην σημαντική μείωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του ΕΦΚΑ.

Παίρνοντας το λόγο ο απερχόμενος υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, επισήμανε ως ένα από τα βασικά βήματα της εξάμηνης θητείας του σε αυτό το πόστο την πρόσφατη διάταξη που προβλέπει την δυνατότητα εργασίας των Ατόμων με Αναπηρία χωρίς περικοπές στη σύνταξή τους. Οι υπόλοιπες αξιοσημείωτες παρεμβάσεις ήταν σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, το γεγονός ότι 50.000 συνταξιούχοι εργαζόμενοι, λαμβάνουν σύνταξη χωρίς την παρακράτηση 30%, η επέκταση του επιδόματος μητρότητας, η εργασία σε πολλαπλούς εργοδότες, καθώς και οι δράσεις για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Ως πιο χαρακτηριστικές παρεμβάσεις επί θητείας του πάντως, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε το ξεπάγωμα των τριετιών και το γεγονός ότι παραδίδει την ανεργία σε μονοψήφιο ποσοστό.

Δεν παρέλειψε μάλιστα, να αναφερθεί και στους στενούς του συνεργάτες, τους υφυπουργούς Πάνο Τσακλόγλου τον οποίο χαρακτήρισε «γερό τιμόνι» και Βασίλη Σπανάκη, για τον οποίο δήλωσε χαρακτηριστιιά «Τι να πω για τον Βασίλη Σπανάκη». Ειδικά δε, για την γγ Εργασίας, Άννα Στρατινάκη, υπογράμμισε ότι «οι υπουργοί φεύγουν, η Άννα μένει».

Νωρίτερα, την στήριξή του στη διοίκηση του ΕΦΚΑ, εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης επιλέγοντας να επισκεφθεί τα γραφεία του Φορέα, λίγο πριν την ανάληψη των νέων του καθηκόντων ως υπουργού Υγείας. Ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε την ηγεσία του Φορέα και το σύνολο του προσωπικού για τα εντυπωσιακά βήματα που έχουν γίνει στον e-ΕΦΚΑ κατά τη διάρκεια της εξάμηνης θητείας του στο υπουργείο Εργασίας, ενώ εξέφρασε και την βεβαιότητα ότι η πορεία του ψηφιακού μετασχηματισμού θα συνεχισθεί με επιτυχία υπό την ηγεσία της νέας υπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου. Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο που έχει επιτευχθεί σε τόσο βραχύβιο χρονικό διάστημα όπως: μείωση ληξιπρόθεσμων συντάξεων, έκδοση 11.000 επικουρικών μέσα σε 24 ώρες, απεγκλωβισμός συνταξιούχων οφειλετών, ψηφιοποίηση υπηρεσιών, αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Επεσήμανε ότι θα είναι αρωγός –υπό τη νέα του ιδιότητα-σε κάθε συνέργεια μεταξύ του e-ΕΦΚΑ και του υπουργείου Υγείας με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Από την πλευρά του, ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ Αλέξανδρος Bαρβέρης, ευχαρίστησε τον υπουργό τόσο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του, όσο και για τη συνεχή στήριξη στις προσπάθειες που κατέβαλε η Διοίκηση του Φορέα για τον εκσυγχρονισμό του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v