Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΑΙΠΕΔ: Ξεκινούν διαγωνισμοί για λιμάνι Λαυρίου και κάμπινγκ Αγίας Τριάδας

Μέσα στο α’ τρίμηνο αναμένεται να προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για την αξιοποίηση του λιμανιού του Λαυρίου και του camping της Αγίας Τριάδας.

ΤΑΙΠΕΔ: Ξεκινούν διαγωνισμοί για λιμάνι Λαυρίου και κάμπινγκ Αγίας Τριάδας

Με δύο νέους διαγωνισμούς, οι οποίοι θα προκηρυχθούν κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο α’ τρίμηνο του έτους, αναμένεται να κάνει ποδαρικό για το 2024 το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών που αντιστοιχούν τουλάχιστον στο 67% του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου, με τους δυνάμει επενδυτές να επιδεικνύουν άτυπα σε πρώτη φάση ενδιαφέρον για την τουριστική, κατά βάση, αξιοποίηση του συγκεκριμένου λιμανιού.

Η εγγύτητα του συγκεκριμένου λιμένα στην Αθήνα, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στα νησιά αποτελεί σημαντικό ατού για την εκμετάλλευσή του στην κατεύθυνση ανάπτυξης της κρουαζιέρας και προσέλκυσης επαγγελματικών και ιδιωτικών σκαφών αναψυχής. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι κατά το παρελθόν τουλάχιστον δύο ισχυρές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον θαλάσσιο τουρισμό είχαν επιδείξει ενδιαφέρον για την υλοποίηση επενδύσεων στο συγκεκριμένο λιμάνι, με στόχο τη βελτίωση των υποδομών του και την περαιτέρω ανάδειξή του.

Μέσα στο α’ τρίμηνο του έτους τοποθετείται, την ίδια στιγμή, και η προκήρυξη του αντίστοιχου διαγωνισμού για την αξιοποίηση του camping της Αγίας Τριάδας που βρίσκεται στον Δήμο Θερμαϊκού. Σχετικά με τις χρήσεις γης που αναλύονται στη σχετική Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ), η περιοχή όπου βρίσκεται το ακίνητο έχει χαρακτηριστεί ως «περιοχή τουρισμού-αναψυχής».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) του Δήμου Θερμαϊκού, στο camping της Αγίας Τριάδας δύνανται να αναπτυχθούν ξενώνες, ξενοδοχεία και λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις, κατοικίες, εμπορικά καταστήματα, χώροι εστίασης και συνάθροισης κοινού, πολιτιστικά κτίρια και εν γένει πολιτιστικές λειτουργίες, κτίρια κοινωνικής πρόνοιας, θρησκευτικοί χώροι, χώροι στάθμευσης, αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και εγκαταστάσεις μέσων μαζικών μεταφορών.

Στο ακίνητο, το οποίο έχει έκταση 126,6 στρέμματα και εκτεταμένο αμμώδες παραλιακό μέτωπο μήκους περίπου 600 μ., υπάρχουν εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις, κάποιες εκ των οποίων έχουν κριθεί κατεδαφιστέες.

Στο μέτωπο των λιμανιών, πάντως, μέσα στο προσεχές διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) στον ναπολιτάνικο όμιλο Grimaldi, με το οικονομικό κλείσιμο της διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο υπεγράφη η σύμβαση αγοραπωλησίας του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΗ μεταξύ του ομίλου Grimaldi και του ΤΑΙΠΕΔ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v