Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπλόκα στις Εθνικές και κάθοδο στην Αθήνα αποφάσισαν οι αγρότες

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, όπως αποφάσισαν στην πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας. Κλείσιμο Εθνικών οδών και τελωνείων, κατεβαίνουν Αθήνα την επόμενη εβδομάδα. Τα έξι αιτήματα.

Μπλόκα στις Εθνικές και κάθοδο στην Αθήνα αποφάσισαν οι αγρότες

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με το κλείσιμο των Εθνικών οδών και των τελωνείων σε πολλά κομβικά σημεία από αύριο και με συλλαλητήριο στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα αποφάσισαν οι αγρότες κατά την πανελλαδική σύσκεψη που έλαβε χώρα στη Νίκαια.

Παράλληλα, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που συμμετείχαν στη σύσκεψη αποφάσισαν μία λίστα με έξι βασικά αιτήματα, τα οποία θα απευθύνουν στην κυβέρνηση, ώστε να ξεκινήσει συζήτηση και να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις.

Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο

7 λεπτά η κιλοβατώρα το ρεύμα

- Επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές

- Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να διαπραγματευτεί ξανά

- Αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα

- Όχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις 

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης είπε ότι στη Θεσσαλία έχει ήδη δοθεί μισό δισεκατομμύριο ευρώ και θα έρθουν κι άλλα χρήματα καθώς και ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν ως τις 30 Ιουνίου σε όλο τους το ποσό. Οι αγρότες βέβαια λένε ότι το ζήτημα της ρευστότητας είναι πολύ πιεστικό και όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν πολύ γρήγορα. Επίσης, για την πρώτη αρωγή που αυξάνεται από πέντε έως δέκα χιλιάδες ευρώ θεωρούν ότι αυτά τα χρήματα δεν επαρκούν, καθώς οι ζημιές είναι πολλαπλάσιες μετά τις πλημμύρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v