Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΣΤΑΤ: Άνοδος 1,6% της βιομηχανικής παραγωγής τον Φεβρουάριο

Σε μηνιαία βάση σημείωσε μείωση 1,7%. Ο μέσος δείκτης του πρώτου διμήνου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2023, παρουσίασε αύξηση 5,6%. Η εικόνα ανά κλάδο.

ΕΛΣΤΑΤ: Άνοδος 1,6% της βιομηχανικής παραγωγής τον Φεβρουάριο

Ετήσια αύξηση 1,6% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του Φεβρουαρίου, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2023, έναντι αύξησης 5,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2023 με το 2022, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2023, παρουσίασε αύξηση 5,6%.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Φεβρουαρίου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2024, παρουσίασε μείωση 1,7%.

Ο δείκτης του κλάδου παραγωγής βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση ενώ ο δείκτης του κλάδου κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, κατά τον Φεβρουάριο 2024 σε σχέση με τον Ιανουάριο 2024.

Κατά τη σύγκριση των δεικτών του Φεβρουαρίου 2024 με τους αντίστοιχους δείκτες του Φεβρουαρίου 2023, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στον κλάδο κατασκευής λοιπού εξοπλισμού μεταφορών, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση καταγράφηκε στους κλάδους εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη - άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου - υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης.

* Δείτε όλη την ανάλυση, πίνακες και γραφήματα, στη στήλη "Συνοδευτικό Υλικό" 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v