Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FAZ: Αμφιβολίες για το ελληνικό «οικονομικό θαύμα»

Η κριτική από το στρατόπεδο των εργοδοτών είναι αποκαλυπτική, σχολιάζει η Frankfurter Allgemeine Zeitung από Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση βάζει σε τάξη τα δημόσια οικονομικά δεν αρκεί και εγείρει ερωτήματα. Οι τρεις Μοίρες...

FAZ: Αμφιβολίες για το ελληνικό «οικονομικό θαύμα»

Τα συμπεράσματά του από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών αποτυπώνει στην ίδια εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ο Κρίστιαν Σούμπερτ.

«Η Ελλάδα υποφέρει από την ύφεση της Ευρώπης και χρειάζεται κι άλλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» συνοψίζει όσα άκουσε τις ημέρες του Φόρουμ.

Αναλυτικά αναφέρει

«Σήμερα η Ελλάδα μετριέται περισσότερο σαν ένα κανονικό κράτος με βάση τα μέτρα αποτελεσματικότητας. Η κριτική από το στρατόπεδο των εργοδοτών είναι αποκαλυπτική.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση βάζει σε τάξη τα δημόσια οικονομικά δεν αρκεί.  Αυτό εγείρει ερωτήματα:

  1. Έχει η ελληνική οικονομία να προσφέρει περισσότερα από τον τουρισμό και τη ναυτιλία; Όχι ακόμη, ήταν η απάντηση που δόθηκε από αρκετούς ομιλητές.
  2. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις στοχεύουν μόνο στην αγορά ακινήτων και στον τουρισμό; Δυστυχώς, ακόμα πολύ συχνά. Εξάγει η χώρα πολύτιμα μεταποιητικά προϊόντα; Όχι σε επαρκή βαθμό.
  3. Υποφέρει ο πληθυσμός από τις υψηλές τιμές και αναγκάζεται να ρευστοποιήσει τις αποταμιεύσεις του; Σίγουρα».

ΠΗΓΗ: DEUTSCHE WELLE

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v