ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 0,6% στη βιομηχανική παραγωγή Μαρτίου

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής έπεσε 1,3% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου. Η εικόνα ανά κλάδο.

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 0,6% στη βιομηχανική παραγωγή Μαρτίου

Mείωση 0,6% παρουσίασε o Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής τον Μάρτιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2023, έναντι αύξησης 0,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2023 με το 2022, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Μαρτίου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Μαρτίου 2023, παρουσίασε αύξηση 3,4%.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Μαρτίου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2024, παρουσίασε μείωση 1,3%.

Ο δείκτης του κλάδου κατασκευής λοιπού εξοπλισμού μεταφορών σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση ενώ ο δείκτης του κλάδου κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, κατά τον Μάρτιο 2024 σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2024.

Κατά τη σύγκριση των δεικτών του Μαρτίου 2024 με τους αντίστοιχους δείκτες του Μαρτίου 2023, η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση καταγράφηκε στους κλάδους εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη - άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου - υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στον κλάδο κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων (Πίνακες 1 και 4).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v