Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έτοιμο το πακέτο 2 δισ. σε δάνεια επιχειρήσεων

Υπογράφηκε από τον υπ. Οικονομίας η απόφαση για την εφαρμογή του προγράμματος παροχής εγγύησης σε ποσοστό 70% για χορήγηση δανείων προς επιχειρήσεις που θέλουν να ρυθμίσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Έτοιμο το πακέτο 2 δισ. σε δάνεια επιχειρήσεων
Υπογράφηκε από τον υπουργό Οικονομίας κ. Γιάννη Παπαθανασίου η απόφαση για την εφαρμογή του προγράμματος παροχής εγγύησης σε ποσοστό 70% για χορήγηση δανείων προς επιχειρήσεις που θέλουν να ρυθμίσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, ή να καλύψουν επενδυτικές ανάγκες ή έχουν ανάγκη από κεφάλαια κίνησης.

Το ύψος του προγράμματος αγγίζει τα 2 δισ. ευρώ και απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους ή κλάδου, αρκεί να έχουν ιδρυθεί μέχρι τις 14 Ιουλίου του 2009 και να μην έχουν παρουσιάσει προβλήματα μέχρι την 1η Ιουλίου του 2008.

Η προθεσμία για την υπαγωγή στο πρόγραμμα λήγει στο τέλος του 2010, ενώ η παροχή της εγγύησης έχει διάρκεια 4 ετών, αλλά εάν το δάνειο είναι μεγαλύτερης διάρκειας και εξυπηρετείται κανονικά, τότε υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης εγγύησης για ένα επιπλέον έτος.

Το μέγιστο ύψος του δανείου δεν μπορεί να υπερβαίνει το ετήσιο μισθολογικό κόστος της επιχείρησης, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, που θα ρυθμιστούν με αυτόν τον τρόπο, δεν μπορούν να ξεπερνούν το 50% του δανείου.

Βασική υποχρέωση όσων επιχειρήσεων υπαχθούν στο πρόγραμμα είναι να μη μειώσουν το προσωπικό τους για διάστημα τουλάχιστον δύο ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v