Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι φωτιές αναβάλλουν επεκτάσεις της Αττικής Οδού

Στην αναβολή του διαγωνισμού για το έργο των επεκτάσεων της Αττικής Οδού προσανατολίζεται το ΥΠΕΧΩΔΕ, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη ΒΑ Αττική.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
Οι φωτιές αναβάλλουν επεκτάσεις της Αττικής Οδού
Στην αναβολή του διαγωνισμού για το έργο των επεκτάσεων της Αττικής Οδού προσανατολίζεται το ΥΠΕΧΩΔΕ, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη ΒΑ Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day η δημοπράτηση του έργου για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού, ένα τμήμά των οποίων θα περνούσε μέσα από την πληγείσα περιοχή, κατά πάσα πιθανότητα θα μετατεθεί χρονικά λόγω της κατάστασης που έχει πλέον δημιουργηθεί.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ, μετά από πολύμηνη καθυστέρηση, σχεδίαζε να δημοπρατήσει το έργο εντός του Σεπτεμβρίου, κάτι που πλέον είναι αμφίβολο. Μετά τα γεγονότα το ΥΠΕΧΩΔΕ προσανατολίζεται στην αναβολή του διαγωνισμού και στην πραγματοποίησή του λίγους μήνες αργότερα και αφού πρώτα αποτιμηθεί η κατάσταση και οι νέες ανάγκες που δημιουργούνται στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι το έργο των επεκτάσεων της Αττικής Οδού είναι προϋπολογισμού 1,65 δισ. ευρώ και πρόκειται να το διεκδικήσουν όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι.

Ο όμιλος Ελλάκτωρ με την J&P Αβαξ και την Αττικάτ, ενώ ως ισχυρή υποψηφιότητα εμφανίζεται η κοινοπραξία των ΑΕΓΕΚ και ομίλου Κοπελούζου.

Το έργο παραχώρησης θα διεκδικήσει και ο όμιλος της ΓΕΚΤΕΡΝΑ, είτε μέσω δικού τους σχήματος, είτε σε συνεργασία με μια από τις δύο πρώτες κοινοπραξίες.

Ενδιαφέρον για το έργο έχει εκδηλώσει επίσης και η Μηχανική.

Στους "Νέους Αυτοκινητοδρόμους Αττικής", περιλαμβάνονται:

Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρος Υμηττού, από τη νότια απόληξη της Αττικής Οδού στην Κατεχάκη έως τη Λεωφόρο Ποσειδώνος, μήκους 14,5 χλμ.

-Η μεγάλη Σήραγγα Υμηττού, μήκους 3,5 χλμ., με τις εκατέρωθεν προσβάσεις της, που θα συνδέει τη νότια πλευρά του Λεκανοπεδίου με τα Μεσόγεια, από Α/Κ Σακέτα (στην περιοχή του Βύρωνα) μέχρι τον Α/Κ Μεσογείων, μήκους 7,5 χλμ.

-Ο οδικός άξονας σύνδεσης Μεσογείων - Ραφήνας, από τον Α/Κ Μεσογείων (μετά τη μεγάλη Σήραγγα Υμηττού) μέχρι τη Ραφήνα, μήκους 17 χλμ., με ενδιάμεσο Α/Κ προς την Αττική Οδό και το αεροδρόμιο. Προβλέπεται η επέκταση και η σύνδεσή τους από τη Ραφήνα μέχρι την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας στις Αφίδνες, μήκους άλλων 25 χλμ.

-Ο οδικός άξονας Μεσογείων - Αγ. Μαρίνας, από τον Α/Κ Μεσογείων μέχρι την Αγία Μαρίνα, μήκους 11,5 χλμ.

-Η ολοκλήρωση του άξονα Σταυρού - Ραφήνας, σε μήκος άλλων 2,9 χλμ. μέχρι τον Α/Κ Σπάτων (επί του άξονα Α/Κ Μεσογείων Ραφήνας).

-Η ανακατασκευή και υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος, μήκους 1,4 χλμ.


[email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v