Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λοβέρδος: Καταργούνται οι ρυθμίσεις Πετραλιά

Τη κατάργηση των ρυθμίσεων Πετραλιά για την αύξηση των ορίων ηλικίας και για τη μείωση των συντάξεων, αλλά και τη μείωση του χρόνου απονομής των συντάξεων στους έχοντες διαδοχική ασφάλιση προανήγγειλε ο Α. Λοβέρδος.

Λοβέρδος: Καταργούνται οι ρυθμίσεις Πετραλιά
Τη κατάργηση των ρυθμίσεων Πετραλιά, τόσο για την αύξηση των ορίων ηλικίας, όσο και για τη μείωση των συντάξεων, τη διεύρυνση των κριτηρίων του ΕΚΑΣ αλλά και τη μείωση του χρόνου απονομής των συντάξεων στους έχοντες διαδοχική ασφάλιση προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο κ. Α. Λοβέρδος.

Ο Υπουργός Εργασίας τόνισε πως στο μεγάλο θέμα του Ασφαλιστικού το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη αναλάβει και άλλες συγκεκριμένες δεσμεύσεις, οι οποίες καταγράφονται στο πρόγραμμά μας.

Αυτές οι δεσμεύσεις ισχύουν στο ακέραιο, με προτεραιότητες:

• Την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της καθημερινότητας, όπως είναι ο χρόνος απονομής των συντάξεων. Η σύνταξη θα απονέμεται το αργότερο σε τρεις μήνες από όλα τα ταμεία και με χρονοδιάγραμμα εφαρμογής αυτού του μέτρου, το τέλος του 2010. Ήδη επ’ αυτού ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης ήταν απολύτως σαφής τόσο στις προεκλογικές, όσο και στις μετεκλογικές του ομιλίες.

• Τη θεραπεία αδικιών όπως αυτή που αφορά τους έχοντες διαδοχική ασφάλιση, για τους οποίους θα βελτιώσουμε το καθεστώς, έτσι ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων, αλλά και το ποσό της σύνταξης να είναι ανάλογο του χρόνου ασφάλισης.

• Προγραμματική μας δέσμευση αποτελεί η διεύρυνση των κριτηρίων του ΕΚΑΣ ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων κατά 300.000. Επίσης η αύξηση της βασικής σύνταξης του αγρότη, της αγρότισσας και του ανασφάλιστου, ώστε να φθάσουμε στο 550 Ευρώ για το μεμονωμένο συνταξιούχο και στα 950 Ευρώ για το ζευγάρι έως τα τέλη της τετραετίας.

• Ακόμη θα προχωρήσουμε με γρήγορους ρυθμούς στη μηχανογράφηση των Ταμείων, για να επιτευχθεί απόλυτη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στη λειτουργία τους. Τέλος, θα προχωρήσουμε στη σύμπραξη των τεσσάρων μεγάλων φορέων (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ), με στόχο τον από κοινού έλεγχο της εισφοροδιαφυγής και των δαπανών υγείας. Θα επαναφέρουμε και θα εκσυγχρονίσουμε τη λίστα φαρμάκων. Θα εξορθολογίσουμε τις διαδικασίες χορήγησης αναπηρικών συντάξεων.

• Προγραμματική μας δέσμευση αποτελεί, τέλος, η κατάργηση των ρυθμίσεων Πετραλιά, τόσο για την αύξηση των ορίων ηλικίας, όσο και για τη μείωση των συντάξεων.

* Το πλήρες κείμενο του Α. Λοβέρδου στη Βουλή δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v