Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρουμπίνι: Πιθανή έξοδος Ελλάδας από το ευρώ

Αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια και πιθανότητα εξόδου τους από την ευρωζώνη μέσα στην πενταετία, λόγω πολιτικών πιέσεων, βλέπει ο N. Roubini.

Ρουμπίνι: Πιθανή έξοδος Ελλάδας από το ευρώ
Αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας και ενδεχομένως της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, μέσα στα επόμενα 1 - 2 χρόνια και πιθανότητα εξόδου τους από την ευρωζώνη μέσα στην πενταετία, λόγω πολιτικών πιέσεων, βλέπει ο νομπελίστας οικονομολόγος κ. Nouriel Roubini.

Σε συνέντευξή του στην "Independent", ο κ. Roubini εκτιμά πως οι κρίσεις στην ευρωζώνη θα επιμείνουν και είναι θέμα "εάν αντί για πότε" θα υπάρξει χρεοκοπία της Ελλάδας. Επίσης, υποστηρίζει πως η Ελλάδα "έχει ξεπεράσει τα όρια".

Ο κ. Roubini θεωρεί πως η ευρωζώνη θα μπορέσει να κρατήσει τα επόμενα επόμενα 1 - 2 χρόνια και το θέμα θα είναι η ομαλή αναδιάρθρωση των μη βιώσιμων χρεών - πρώτα της Ελλάδας και στη συνέχεια ενδεχομένως της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, στην περίπτωση όπου αποτύχει το plan A κάθε μιας.

Σε ορίζοντα 5ετίας θεωρεί πως είναι απόλυτα πιθανό οι πολιτικές πιέσεις σε ορισμένες περιφερειακές οικονομίες (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία) να οδηγήσουν κάποιες από αυτές σε έξοδο από την ευρωζώνη, ώστε να μη χρειαστεί να υποστούν μόνιμη στασιμότητα ή ύφεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v