Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρόικα: Αισιοδοξία για 6η δόση

Καθυστερεί η έκθεση της τρόικας για την ελληνική οικονομία, αλλά υψηλόβαθμο στέλεχος των ελεγκτών από Ε.Ε., ΔΝΤ και ΕΚΤ εκφράζει την αισιοδοξία του για την απελευθέρωση της έκτης δόσης του δανείου για την Ελλάδα.

Τρόικα: Αισιοδοξία για 6η δόση
Καθυστερεί η έκθεση της τρόικας για την ελληνική οικονομία, αλλά υψηλόβαθμο στέλεχος των ελεγκτών από την Ε.Ε., το ΔΝΤ και την ΕΚΤ εκφράζει την αισιοδοξία του για την απελευθέρωση της έκτης δόσης του δανείου για την Ελλάδα.

"Υπάρχει πάντα ένα ρίσκο, δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Όμως, πιστεύω ότι  εν τέλει θα τα καταφέρουμε", υπογράμμισε.

Σύμφωνα με την πηγή του Reuters, οι ελεγκτές της τρόικας έχουν σημειώσει πρόοδο στην αναθεώρηση του ελληνικού προγράμματος, αλλά υπάρχουν καθυστερήσεις και κανένα κεφάλαιο του ελέγχου δεν έχει κλείσει οριστικά. 

"Υπάρχει πρόοδος, αλλά είναι αργή. Ο βασικός λόγος είναι ότι χρειάζονται (σ.σ.: η κυβέρνηση) περισσότερο χρόνο. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κλείσει κανένα κεφάλαιο της έκθεσης", δηλώνουν.

Η τρόικα έχει κάνει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό του 2012, αλλά ακόμη δεν έχουν συζητηθεί οι αναγκαίες προσαρμογές για το 2013 - 2014, σημειώνεται σχετικά. 
 
Παράλληλα, η τρόικα υπογραμμίζει ότι "η Αθήνα έχει καθυστερήσει στους στόχους για έσοδα από αποκρατικοποιήσεις λόγω καθυστερήσεων στη σύσταση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων".

Το στέλεχος της τρόικας εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξουν νέες εξελίξεις στο μέτωπο των εξαγορών και των συγχωνεύσεων μετά το deal Alpha Bank - Eurobank. "Ελπίζουμε ότι θα δούμε περισσότερα τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και διεθνώς", τόνισε.

Ο αξιωματούχος δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση της τρόικας και την οριστικοποίηση της έκθεσης για την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ακύρωσαν το έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα που ήταν να πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου και ανέβαλαν τις αποφάσεις για την εκταμίευση της δόσης έως τα μέσα Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v