Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς ΑΕΕΑΠ: Προς ΑΜΚ άνω των 100 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο βασικοί μέτοχοι της ΠΕΑ εξετάζουν αυτή την περίοδο τη διενέργεια μεγάλης αύξησης κεφαλαίου στην Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας, που θα ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ.

  • του Χρήστου Κίτσιου
Πειραιώς ΑΕΕΑΠ: Προς ΑΜΚ άνω των 100 εκατ. ευρώ
Απαρχή ριζικών αλλαγών ως προς το υπό διαχείριση ενεργητικό της, τη μετοχική της διάρθρωση αλλά και αυτή του χαρτοφυλακίου της αποτελεί, όπως όλα δείχνουν, η είσοδος της Pasal με 37,05% στο μετοχικό κεφάλαιο της Πειραιώς ΑΕΕΑΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο βασικοί μέτοχοι της ΠΕΑ εξετάζουν αυτή την περίοδο τη διενέργεια μεγάλης αύξησης κεφαλαίου στην Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας με στόχο τη σημαντική ενίσχυση του ενεργητικού της.

Το ύψος της εξεταζόμενης αύξησης κεφαλαίου θα ξεπερνά σύμφωνα με πληροφορίες τα 100 εκατ. ευρώ και επιδιώκεται να διενεργηθεί με μερική παραίτηση των παλαιών μετόχων από το δικαίωμα προτίμησης και κάλυψή της με ιδιωτική τοποθέτηση από δύο ξένα χαρτοφυλάκια.

Για τον λόγο αυτόν η Πειραιώς και η Pasal έχουν έρθει σε επαφή με τη Lehman Brothers προκειμένου να αναλάβει την αναδοχή και να διερευνήσει ενδιαφερόμενους στρατηγικούς επενδυτές.

Εφόσον το σχέδιο της αύξησης κεφαλαίου προκριθεί με τους παραπάνω όρους, τα ποσοστά που κατέχουν σήμερα η Πειραιώς και η Pasal στην Πειραιώς ΑΕΕΑΠ θα μειωθούν. Αλλαγές θα υπάρξουν και στην άσκηση του management, με την Pasal ως εξειδικευμένη στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων να αναλαμβάνει ενεργότερο ρόλο. Άλλωστε, η Πειραιώς δείχνει να επιδιώκει σταδιακά τη μείωση της συμμετοχής της στην Πειραιώς ΑΕΕΑΠ

Εναλλακτικά, υπάρχει και το σενάριο της έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου το οποίο θα καλυφθεί επίσης με ιδιωτική τοποθέτηση, σενάριο περισσότερο χρονοβόρο όμως για την επιδιωκόμενη ταχύτητα που επιθυμούν να δώσουν οι μέτοχοι στον μετασχηματισμό της ΠΕΑ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v