Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σιδενόρ: Μέχρι τον Οκτώβριο το deal με Nucor

Μέχρι τον Οκτώβριο αναμένεται η δημιουργία μικτής εταιρίας από τις Σιδενόρ και Nucor με την εισφορά από την πρώτη του μεταλλουργικού κλάδου και από τη δεύτερη κεφαλαίων που θα αντιστοιχούν στο 34% της αποτίμησης του κλάδου.

  • του Χρήστου Κίτσιου
Σιδενόρ: Μέχρι τον Οκτώβριο το deal με Nucor
Μέχρι τον Οκτώβριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία μικτής εταιρίας από τη Σιδενόρ και τη Nucor, με την εισφορά από την πρώτη του συνόλου του μεταλλουργικού της κλάδου και την καταβολή από τη δεύτερη των κεφαλαίων που θα αντιστοιχούν στο 34% της αποτίμησης του κλάδου.

Όπως πρώτο έγραψε το euro2day, η αποτίμηση του κλάδου έχει ήδη ξεκινήσει και θα διενεργηθεί με ημερομηνία 31/7, ενώ το Δ.Σ. της Σιδενόρ στη συνεδρίασή του στις 30 Ιουλίου αποφάσισε την απόσχιση και εισφορά στην κατά 100% θυγατρική της ΔΕΠΑΛ του βιομηχανικού και εμπορικού κλάδου μεταλλουργίας.

Στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, η διοίκηση της Σιδενόρ επιβεβαίωσε την έναρξη των διαδικασιών απόσχισης, εισφοράς και αποτίμησης του κλάδου, ενώ εκτίμησε ότι το deal θα έχει ολοκληρωθεί έως τον προσεχή Οκτώβριο.

Διευκρίνισε δε ότι μεγάλο μέρος των κεφαλαίων που θα καταβάλει η Nucor για να αποκτήσει το 34% της νέας ΔΕΠΑΛ θα κατευθυνθεί σε επενδύσεις στο εξωτερικό. Το euro2day έχει αναφερθεί στα σχέδια για επενδύσεις της μικτής εταιρίας της Σιδενόρ και της Nucor στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική.

Η Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια, περιοχές που χαρακτηρίζονται από ισχυρή ζήτηση, συντηρούν και τους ρυθμούς αύξησης του όγκου πωλήσεων της Σιδενόρ. Κατά τη διάρκεια του β΄ τριμήνου, ο όγκος πωλήσεων της Σιδενόρ αυξήθηκε κατά 5%, ενώ αν εξαιρεθεί η Σωληνουργεία Κορίνθου, η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στο deal με τη Nucor, η αύξηση του όγκου πωλήσεων ανήλθε στο 10%.

Η διοίκηση της Σιδενόρ διατύπωσε έμμεσα την αισιοδοξία της για την πορεία των εργασιών του ομίλου και για το γ΄ τρίμηνο, εκτιμώντας ότι η τρέχουσα πτώση των τιμών του σκραπ είναι συγκυριακή.

Αναλυτές εκτιμούν ότι το "δυνατό", όπως όλα δείχνουν, γ΄ τρίμηνο της Σωληνουργεία Κορίνθου είναι αρκετό να εξασφαλίσει ένα καλό γ΄ τρίμηνο και για τη μητρική Σιδενόρ. Το ενδιαφέρον των αναλυτών εστιάζεται στο ότι λόγω της πτώσης των τιμών στο σκραπ θα επέλθει μείωση του περιθωρίου της Σιδενόρ, καθώς διαθέτει αποθέματα αγορασμένα σε υψηλότερες τιμές.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Σιδενόρ εισέπραξε κατά τη διάρκεια του β΄ τριμήνου μέρισμα (τακτικό και πρόσθετο μέσω επιστροφής) από τη Stomana συνολικού ύψους 93 εκατ. ευρώ. Κεφάλαια που, αφού επαναφορολογηθούν στην Ελλάδα με τη διαφορά φορολογικού συντελεστή (10% στη Βουλγαρία, 25% στην Ελλάδα), θα παραμείνουν στη Σιδενόρ Holding, στην εταιρία δηλαδή που θα κατέχει το 66% της μικτής εταιρίας με τη Nucor στον μεταλλουργικό κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v