Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η κ/ξ της Intralot "κέρδισε" το τουρκικό στοίχημα

Tη διενέργεια του τουρκικού στοιχήματος "κέρδισε" η κοινοπραξία της Intralot με την Turkcell σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προσφέροντας ως «τίμημα» τo 1,4% των εσόδων της λοταρίας. Τα πρώτα σχόλια.

Η κ/ξ της Intralot κέρδισε το τουρκικό στοίχημα
Tη διενέργεια του τουρκικού στοιχήματος "κέρδισε" η κοινοπραξία της Intralot με την Turkcell σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προσφέροντας ως «τίμημα» τo 1,4% των εσόδων της λοταρίας.

Η κοινοπραξία της Lottomatica είχε προσφέρει αρχικά 6,1% στην πρώτη φάση του διαγωνισμού και στο τέλος προσέφερε το 2,1%, με αποτέλεσμα νικήτρια να αναδειχθεί η κοινοπραξία της Intralot.

Nα θυμήσουμε ότι μέχρι τούδε η ίδια κοινοπραξία λειτουργούσε το τουρκικό στοίχημα λαμβάνοντας το 11,3% των ακαθάριστων εσόδων.

Κύκλοι της αγοράς εκ πρώτης όψεως εκτιμούν ότι πρόκειται για μια “Πύρρειο νίκη” της Intralot με τον προβληματισμό να εντείνεται ως το προς την λογική του να «κερδηθεί» μια λοταρία ακόμη και όταν η διαχείρισή της αποβαίνει ζημιογόνος.

Με το 11,3% των εσόδων της λοταρίας που απεκόμιζε μέχρι τούδε η κοινοπραξία της Inteltek (55% Turkcell, 45% Intralot) και με σταθερές δαπάνες στο 4% ήταν ζηλευτό το περιθώριο κέρδους.

Τώρα, οι ξένοι γίγαντες του τζόγου που συμμετείχαν στο διαγωνισμό (Ladbrokes - Lottomatica) φαίνεται πως ανάγκασαν την Inteltek να προσφέρει ένα απαράδεκτα χαμηλό ποσοστό μόνο και μόνο για να «διατηρήσει» την Τουρκία στο πελατειακό της χαρτοφυλάκιο, ενώ είναι άγνωστο πως θα αντιμετωπισθούν οι λειτουργικές ζημίες που προκύπτουν.

Πάντως οι χρηματιστηριακές αγορές, επεφύλασσαν μια έκπληξη στον «νικητή» της Τουρκίας: Η μεν μετοχή της Intralot μέχρι πριν λίγο σημείωνε απώλειες 5,5%, ενώ η μετοχή του «χαμένου», της Lottomatica σημείωνε κέρδη στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου κατά 0,50%

---Οι πρώτες αντιδράσεις των αναλυτών

Πύρρειο χαρακτηρίζει τη νίκη της κοινοπραξίας που συμμετέχει η Intralot για την ανάληψη της διεξαγωγής του τουρκικού στοιχήματος, η Proton.

Όπως επισημαίνει το περιθώριο κέρδους θα είναι σημαντικό χαμηλότερο συγκριτικά με το παλαιότερο συμβόλαιο της κοινοπραξίας.

Η χρηματιστηριακή θα προχωρήσει στην καθοδική αναθεώρηση της τιμής – στόχου των 14,6 ευρώ για τη μετοχή της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v