Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Betanet: Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 κατέθεσε η Betanet για την δημιουργία αφενός των συνθηκών επίτευξης συμφωνίας με τους πιστωτές της και αφετέρου για την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και των περιουσιακών στοιχείων που διαθέτει.

Betanet: Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99
Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 κατέθεσε η Betanet για την δημιουργία αφενός των συνθηκών επίτευξης συμφωνίας με τους πιστωτές της και αφετέρου για την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και των περιουσιακών στοιχείων που διαθέτει.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: "H Διοίκηση της ΒΕΤΑΝΕΤ ΑΒΕΕ, με σκοπό την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού και σε συνέχεια των προηγούμενων ανακοινώσέων της, γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

1. Η διαδικασία αναδιάρθρωσης του τραπεζικού δανεισμού της Εταιρείας, μέσω της οποίας θα διασφαλισθεί πρωτίστως η ομαλή συνέχιση της δραστηριότητάς της και η υλοποίηση του συνόλου των έργων που έχει αναλάβει, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Επιπλέον λόγω, του γενικότερα δυσμενούς οικονομικού κλίματος, έχουν αυξηθεί οι παρατηρούμενες καθυστερήσεις στις εισπράξεις των πιστοποιήσεων και λογαριασμών της Εταιρείας από τους πελάτες της, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει άμεση προς το παρόν λύση στο πρόβλημα της μειωμένης ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Εταιρεία.

2. Με δεδομένη την ως άνω μειωμένη ρευστότητα και προκειμένου να διασφαλισθεί η ομαλή και απρόσκοπτη συνέχιση της παραγωγικής λειτουργίας της, η Διοίκηση της Εταιρείας ακολούθησε την Διαδικασία Συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007, καταθέτοντας σχετική αίτηση ενώπιον του αρμοδίου Δικαστηρίου, λαμβάνοντας με τον τρόπο αυτό τα πλέον δραστικά μέτρα για την δημιουργία αφενός των συνθηκών επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Εταιρείας και των πιστωτών της και αφετέρου για την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας αλλά και των σημαντικών περιουσιακών στοιχείων που διαθέτει η Εταιρεία.

Επιπρόσθετα, επί της ως άνω αιτήσεως εξεδόθη και η ακόλουθη προσωρινή διαταγή: "Απαγορεύεται μέχρι την 23η Οκτωβρίου 2008, η ατομική δίωξη των μελών του ΔΣ, μετόχων και εγγυητών της ΒΕΤΑΝΕΤ ΑΒΕΕ, καθώς και η λήψη οιωνδήποτε μέτρων ατομικής αναγκαστικής εκτέλεσης κατά των περιουσιακών της στοιχείων".

3. Επιπλέον το Διοικητικό Συμβούλιο λαμβάνει μια σειρά μέτρων άμεσης ενίσχυσης των διαθεσίμων, όπως ενδεικτικώς:

* την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας που διαθέτει η Εταιρεία και της εμπορικής προώθησής της,
* την μείωση του κόστους λειτουργίας, μέσω μετεγκαταστάσεως των γραφείων της έδρας και συμπτύξεως των τμημάτων της,
* την βελτιστοποίηση της διαχείρισης εισπρακτέων λογαριασμών,
* την ταχεία υλοποίηση και εκτέλεση των έργων του εξωτερικού και τέλος
* τον διακανονισμό των οφειλών με τους προμηθευτές και δανειστές της.

Μέσω των ως άνω μέτρων, εφόσον υλοποιηθούν έστω και μερικώς, η Διοίκηση της Εταιρείας εκτιμά ότι θα αρθούν οι πρόσκαιρες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

ΧΑ: Σε επιτήρηση η μετοχή από Δευτέρα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατά σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε, να μεταφέρει από τη Δευτέρα 13.10.2008, τις μετοχές της εταιρίας "ΒΕΤΑΝΕΤ ΑΒΕΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ" στην κατηγορία "Επιτήρησης", λαμβάνοντας υπόψη την σημερινή ανακοίνωση της εταιρίας, σύμφωνα με την οποία η Διοίκηση της κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν.3588/07.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v