Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΤ:Οι δράσεις του Προγράμματος "Γκολ στη φτώχεια"

Το επίσημο πρόγραμμα της πρωτοβουλίας «Γκολ στη φτώχεια, το ρατσισμό και τις εξαρτήσεις» του περιοδικού Γαλέρα, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΤΤ παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

ΤΤ:Οι δράσεις του Προγράμματος Γκολ στη φτώχεια
Το επίσημο πρόγραμμα της πρωτοβουλίας «Γκολ στη φτώχεια, το ρατσισμό και τις εξαρτήσεις» του περιοδικού Γαλέρα, που πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης τύπου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΤ.

Οι δράσεις του ξεχωριστού προγράμματος, που ξεκινούν τις επόμενες μέρες, αναμένεται να κορυφωθούν στις 6 Σεπτεμβρίου, στο Μιλάνο, όπου θα καταλήξει η ελληνική συμμετοχή, έπειτα από πολλές ενδιάμεσες στάσεις.

Παίρνοντας το λόγο, ο Αντιπρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Αντώνης Καμινάρης, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Στο πλαίσιο μιας συντονισμένης και ολοκληρωμένης δράσης για την κοινωνία και την στήριξη των ασθενέστερων, η HELLENIC POSTBANK- Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δίνει το δικό της στίγμα.
Γιατί πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που αξίζει να βρίσκονται στο περιθώριο. Γιατί πιστεύουμε στις κοινωνίες που δίνουν περιθώρια ανάπτυξης σε όλους τους πολίτες.
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο εξελίσσεται σε μια ηθική και ευαίσθητη τράπεζα. Σε μια τράπεζα που αξίζει στους πολίτες.
Με αυτή τη στοχευμένη προσπάθεια εστιάζει σε άπορους, άστεγους, κοινωνικά αποκλεισμένους, πρώην χρήστες ναρκωτικών που βρίσκονται στο στάδιο της επανένταξης και γενικότερα άτομα, που για οποιοδήποτε λόγο βρίσκονται στο κοινωνικό περιθώριο».

Την άποψη τους κατέθεσαν επίσης:

- ο κ. Ελ. Σκιαδάς, Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Ιδρύματος Αστέγων του Δ. Αθηναίων, ο οποίος μίλησε για προβλήματα που «δε λύνονται με βία και αστυνομικά μέτρα, αλλά με σοβαρές κοινωνικές πολιτικές, όπως η πρωτοβουλία αυτή».

-ο κ. Σπύρος Ψύχας, εκπρόσωπος του Δικτύου Αστέγων στην Feantsa που έκανε λόγο για την αναγκαιότητα μιας «συστηματικής προσπάθειας προώθησης της συμμετοχής των αστέγων στη λήψη των αποφάσεων που τους αφορούν».

-ο κ. Γιάννης Καλαϊτζής, Διευθυντής του περιοδικού ΓΑΛΕΡΑ , ευχαριστώντας όλους όσους ενδιαφέρθηκαν για το πρόγραμμα.

-Ο προπονητής της ελληνικής αποστολής ,κ. Περικλής Παπαπαναγής, , σημειώνοντας ότι «χορηγοί δεν είναι μόνο όσοι στηρίζουν οικονομικά, αλλά και όσοι κάνουν δωρεά του χρόνου τους σε αυτά τα παιδιά».

-και ο κ. Χρήστος Αλεφάντης, υπεύθυνος του περιοδικού Γαλέρα , ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «ήταν έκπληξη για μένα, ότι πέρα από τη χορηγία το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ενδιαφέρθηκε και εθελοντικά».



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v