Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Το χρονοδιάγραμμα της ΑΜΚ

Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει ότι θέτει από την 1.7.2009 το εγκεκριμένο την 30.6.2009 από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Ενημερωτικό Δελτίο, σχετικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με καταβολή μετρητών.

ΕΤΕ: Το χρονοδιάγραμμα της ΑΜΚ
Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει ότι θέτει από την 1.7.2009 το εγκεκριμένο την 30.6.2009 από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Ενημερωτικό Δελτίο, σχετικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών κατόχων κοινών μετοχών της, που αποφάσισε το από 18 Ιουνίου 2009 Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕ κατ' εξουσιοδότηση της Β' Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Τράπεζας της 15.5.2008.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, μεταξύ άλλων, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας κατά ευρώ 551,838,075 με την καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών κατόχων κοινών μετοχών της με αναλογία 2 νέες προς 9 παλαιές μετοχές.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε να εκδοθούν 110.367.615 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας ευρώ 5,00 και τιμή διάθεσης ευρώ 11,30 για κάθε μία Νέα Μετοχή, η οποία μπορεί να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής των υφιστάμενων κοινών μετοχών της Τράπεζας κατά τον χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης.

Το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου έχει ως εξής:

Τρίτη 30 Ιουνίου 2009 Έγκριση Ενημερωτικού Δελτίου από το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Τρίτη 30 Ιουνίου 2009 Έγκριση από το Δ.Σ. του Χ.Α. για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων προτίμησης

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009 Δημοσίευση του Ενημερωτικού Δελτίου (ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Τράπεζας, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χ.Α.)

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009 Ανακοίνωση στο Ημερήσιο Δελτίο Τιμών (Η.Δ.Τ.) του Χ.Α. για την αποκοπή δικαιωμάτων προτίμησης, την περίοδο άσκησης των δικαιωμάτων, έναρξη και λήξη διαπραγμάτευσής των δικαιωμάτων

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009 Αποκοπή δικαιωμάτων προτίμησης

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009 Πίστωση από την Ε.Χ.Α.Ε. των δικαιωμάτων προτίμησης στους λογαριασμούς των δικαιούχων στα Σ.Α.Τ.

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009 Έναρξη διαπραγμάτευσης και άσκησης δικαιωμάτων προτίμησης

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009 Λήξη διαπραγμάτευσης δικαιωμάτων προτίμησης

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009 Λήξη περιόδου άσκησης δικαιωμάτων προτίμησης

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009 Έναρξη προθεσμίας άσκησης δικαιώματος Δημοσίου

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009 Ενημέρωση του Ελληνικού Δημοσίου προς την Τράπεζα σχετικά με την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009 Ανακοίνωση στο Η.Δ.Τ. και στην ιστοσελίδα του Χ.Α. για την κάλυψη της αύξησης και τη διάθεση τυχόν αδιάθετων μετοχών

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009 Έγκριση από το Δ.Σ. του Χ.Α. της εισαγωγής προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Τράπεζας

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009 Ανακοίνωση στο Η.Δ.Τ. και στην ιστοσελίδα του Χ.Α. για την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών της Τράπεζας

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009 Έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Σημειώνεται ότι το παραπάνω χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από αρκετούς αστάθμητους παράγοντες και ενδέχεται να μεταβληθεί. Για τη διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της, θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.

Οι μετοχές που θα εκδοθούν λόγω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου θα αποτελέσουν αντικείμενο αίτησης εισαγωγής προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία «Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης» της αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.). Για την ολοκλήρωση της εισαγωγής και έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χ.Α. απαιτείται η προηγούμενη έγκριση του Δ.Σ. του Χ.Α..

Το Ενημερωτικό Δελτίο, όπως εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, θα είναι διαθέσιμο στα γραφεία της Τράπεζας (οδός Αιόλου 86, 102 32 Αθήνα), σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Τράπεζας (http://www.nbg.gr), στην ιστοσελίδα του Χ.Α. (http://www.athex.gr) και στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (www.hcmc.gr) από την 1η Ιουλίου 2009, καθώς και σε έντυπη μορφή δωρεάν στα υποκαταστήματα της Τράπεζας στην Ελλάδα από την 7η Ιουλίου 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v