Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Finansbank: Αύξηση 25% στα κέρδη β΄ τριμήνου

Στις 230 εκατ. λίρες Τουρκίας, αυξημένα κατά 25%, διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Finansbank, θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας στην Τουρκία, στο β΄ τρίμηνο.

Finansbank: Αύξηση 25% στα κέρδη β΄ τριμήνου
Στις 230 εκατ. λίρες Τουρκίας (περίπου 109,5 εκατ. ευρώ), αυξημένα κατά 25%, διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Finansbank, θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας στην Τουρκία, στο β΄ τρίμηνο, όπως σημειώνει η Proton στο πρωινό της report. 

Όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, αν και η Εθνική ενοποιεί τη Finansbank με βάση τα ΔΛΠ και ανακοινώνει τα μεγέθη της σε ευρώ, η είδηση είναι θετική καθώς η Finansbank προφανώς ευθυγραμμίζεται με την ισχυρή οικονομική απόδοση του τουρκικού τραπεζικού κλάδου.
   
Σύμφωνα με το report της Eurobank Securities, σε επαναλαμβανόμενη βάση, τα αποτελέσματα εμφανίζονται ισχυρότερα κατά 109,4% έναντι του Q1, καθώς η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη από συναλλαγές 11,88 εκατ. λίρες έναντι ζημιών 91,9 εκατ. λιρών στο α' τρίμηνο.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι στο α' τρίμηνο η Finansbank ανακοίνωσε έκτακτα κέρδη 187,24 εκατ. ευρώ από την πώληση της Finansbank Malta στην Εθνική. Εάν προσμετρηθούν τα κέρδη αυτά, τα αποτελέσματα Q2 εμφανίζονται χαμηλότερα κατά 23% σε τριμηνιαία βάση. 

Η Eurobank Sec. αναφέρει επίσης ότι οι προβλέψεις υποχώρησαν 42,5% σε τριμηνιαία βάση στο Q2, στα 141,15 εκατ. λίρες ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους εμφάνισαν οριακή βελτίωση 1,7% έναντι του προηγούμενου τριμήνου. 
  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v