Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DT: Το Δημόσιο να τηρήσει τη συμφωνία του

"Τηρούμε τις συμφωνίες μας και περιμένουμε και από τους άλλους να κάνουν το ίδιο", ήταν το σχόλιο του κ. Guido Kerkhοff, μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Telekom.

DT: Το Δημόσιο να τηρήσει τη συμφωνία του
"Τηρούμε τις συμφωνίες μας και περιμένουμε και από τους άλλους να κάνουν το ίδιο", ήταν το σχόλιο του κ. Guido Kerkhοff, μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Telekom, στέλνοντας το δικό του μήνυμα στις εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας που κατέστησε τον γερμανικό όμιλο στρατηγικό επενδυτή του ΟΤΕ.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της D.T., υπεύθυνος του τομέα νοτιοανατολικής Ευρώπης κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του ελληνογερμανικού επιμελητηρίου, απέκλεισε ουσιαστικά το ενδεχόμενο ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος να μπει σε διαδικασία διαπραγμάτευσης είτε για την εκχώρηση δικού του ποσοστού στον ΟΤΕ είτε για άλλη τροποποίηση που θα οδηγούσε και σε μεταβολές στο management.

Είναι χαρακτηριστικό πως, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επαναγορά του 5% από το Δημόσιο που προαναγγέλλει το ΠΑΣΟΚ, είπε ότι "πέντε πάνω πέντε κάτω δεν αλλάζει τίποτα ουσιαστικό", ενώ ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά μπορεί να αγοράσει το σχετικό ποσοστό φθηνότερα από το χρηματιστήριο.

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι "η D.T. έδωσε πολλά για τον ΟΤΕ (3,8 δισ. ευρώ) και είναι δύσκολο να υπάρξει ικανοποιητική αντιπρόταση". "Η συμφωνία θα παραμείνει απαράλλαχτη για μεγάλο χρονικό διάστημα", ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως ο έλεγχος του management είναι ένα από τους λόγους για τους οποίους η D.T. πήρε τον ΟΤΕ.

Εργαζόμενοι

Σε ό,τι αφορά τα μελλοντικά σχέδια για τον Οργανισμό, ο κ Kerkhoff προανήγγειλε ουσιαστικά μείωση του προσωπικού αλλά και των αμοιβών καθώς στη διάρκεια της ομιλίας του παρέθεσε σχόλια αναλυτών που κάνουν λόγο για μεγαλύτερο περιορισμό του προσωπικού κατά 2.000 άτομα. Μια τέτοια κίνηση θα οδηγήσει στην εξοικονόμηση 130 εκατ. ευρώ τον χρόνο για τον Οργανισμό, ενισχύοντας παράλληλα σε ποσοστό 20% το περιθώριο EBITDA του OTE, οικονομικός δείκτης που εκτιμάται στους χαμηλότερους του γερμανικού ομίλου.

Ο κ. Kerkhoff προχώρησε παραπέρα σχολιάζοντας ότι στον ΟΤΕ δίνονται πολύ υψηλοί μισθοί, περίπου 15% πάνω από τους αντίστοιχους στη Γερμανία.

Σχετικά με τα σχέδια του ΟΤΕ για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών, ο κ Kerkhoff παρείχε πλήρη στήριξη στη διοίκηση. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, υποστήριξε ότι χρειάζεται συνεργασία με το Δημόσιο για τον καθορισμό του ρυθμιστικού πλαισίου.

Τέλος, το υψηλόβαθμο στέλεχος της D.T. χαρακτήρισε τη συνεργασία με τον ΟΤΕ ιδανική και μίλησε για συνέργιες 250 εκατ. ευρώ ετησίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v