Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Motor Oil: Έκλεισε το deal με Shell στα 245,5 εκ.

Την εξαγορά του δικτύου πρατηρίων και αποθηκών της Shell έναντι τιμήματος 219 εκ. ευρώ, ανακοίνωσε η Motor Oil. Συμφωνία και για Shell Gas στα 26,5 εκ. ευρώ. Στην Π. Πετρόπουλος τα λιπαντικά, έναντι 14 εκ.

Motor Oil: Έκλεισε το deal με Shell στα 245,5 εκ.
Έκλεισε το deal της Motor Oil για την εξαγορά δικτύου 700 πρατηρίων και αποθηκευτικών χώρων αλλά και το 49% της εμπορίας αεροπορικών καυσίμων της Shell έναντι τιμήματος 219 εκατ. ευρώ, όπως μετέδωσε νωρίτερα το euro2day.  

Στη συμφωνία περιλαμβάνεται και η διατήρηση του εμπορικού σήματος της Shell στα πρατήρια για περίοδο τουλάχιστον 5 ετών. 

Ακόμη, η Motor Oil ήλθε σε συμφωνία με την Shell Gas Holdings για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Shell Gas ΑΕΒΕ, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο του υγροποιημένου αερίου, έναντι 26,5 εκατ. ευρώ.   

Εν τω μεταξύ, ο κλάδος λιπαντικών της Shell Hellas "περνά" στην Π. Πετρόπουλος ΑΕΒΕ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρία θα εξαγοράσει από την Shell Ελλάς Α.Ε την δραστηριότητα πωλήσεων και εμπορίας λιπαντικών αυτοκινήτου, ναυτιλίας, αεροπορίας και βιομηχανίας έναντι περίπου 14 εκατ. ευρώ.  

Σημειώνεται ότι το euro2day, νωρίτερα μετέδωσε:

"Μotor Oil: Έκλεισε το deal με Shell

Έκλεισε η συμφωνία για την απόκτηση του δικτύου πρατηρίων και αποθηκευτικών χώρων της Shell από τη Motor Oil, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται άμεσα".


--- Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ MOTOR OIL

Η Μοτορ Οιλ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με τη SHELL OVERSEAS HOLDINGS LTD προκειμένου να αποκτήσει από την τελευταία τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα που αφορούν:

- τη διακίνηση και εμπορία καυσίμων μέσω του δικτύου των 700 περίπου πρατηρίων καυσίμων που φέρουν το σήμα της,
- τις συνοδευτικές ιδιόκτητες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις καυσίμων συνολικής χωρητικότητας 137.000 κ.μ. (Καλοχώρι, Αμφιλοχία, Πέραμα, Χανιά, Αλεξανδρούπολη, Ρόδος),
- την ανάμιξη και παρασκευή λιπαντικών στις εγκαταστάσεις στο Πέραμα,
- την αποθήκευση και διανομή χημικών,
- το 49% της εμπορίας αεροπορικών καυσίμων.

Η μεταβίβαση των εν λόγω δραστηριοτήτων θα πραγματοποιηθεί μέσω της απόκτησης του 100% των μετοχών της εταιρείας SHELL HELLAS A.E. η οποία, μετά την ολοκλήρωση της αναδιοργάνωσης που υφίσταται και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, θα ενσωματώνει τις δραστηριότητες αυτές.

Το υπολοιπόμενο 51% της εμπορίας αεροπορικών καυσίμων θα παραμείνει υπό τον έλεγχο της SHELL OVERSEAS HOLDINGS LTD. Η δραστηριότητα της εμπορίας λιπαντικών με το εμπορικό σήμα SHELL δεν αποτελεί μέρος της ως άνω περιγραφόμενης συμφωνίας.

Η αξία της συναλλαγής θα ανέλθει σε Ευρώ 219,1 εκατ.

Παράλληλα συμφωνήθηκε η διατήρηση του εμπορικού σήματος της SHELL στα πρατήρια καυσίμων που αποτελούν αντικείμενο της συναλλαγής για περίοδο τουλάχιστον 5 ετών.

Επιπρόσθετα, η Μοτορ Οιλ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. ήρθε σε συμφωνία με τη SHELL GAS (LPG) HOLDINGS BV για τη μεταβίβαση από την τελευταία του 100% των μετοχών της SHELL GAS A.E.B.E. ΥΓΡΑΕΡΙΩΝ, εταιρείας μέσω της οποίας ο Όμιλος SHELL δραστηριοποιείται στον κλάδο του υγροποιημένου αερίου στην Ελλάδα.

Η αξία της συναλλαγής θα ανέλθει σε Ευρώ 26,5 εκατ.

Οι ανωτέρω συμφωνίες τελούν υπό την έγκριση των αρμόδιων εποπτικών αρχών και των επιτροπών ανταγωνισμού.


---ΣΤΗΝ Π. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑ ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ ΤΗΣ SHELL

H Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας, σήμερα, με τον Όμιλο
Shell για την αντιπροσώπευση και διανομή στην Ελληνική αγορά των λιπαντικών με το σήμα Shell.

Η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ θα εξαγοράσει από την Shell Ελλάς Α.Ε την δραστηριότητα πωλήσεων και εμπορίας λιπαντικών αυτοκινήτου, ναυτιλίας, αεροπορίας και βιομηχανίας.
Επίσης θα παρέχει υπηρεσίες παράδοσης λιπαντικών στους διεθνείς πελάτες ναυτιλίας της Shell Marine Products (SMP).

Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2010, και υπόκειται στην έγκριση των Ελληνικών Αρχών Ανταγωνισμού. Το τίμημα, που θα χρηματοδοτηθεί από ίδια κεφάλαια και δανεισμό, εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε περίπου € 14 εκ. και θα εξαρτηθεί από την καθαρή θέση
της δραστηριότητας πριν την ολοκλήρωση της εξαγοράς.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας κ. Ιωάννης Πετρόπουλος δήλωσε : “Είμαστε ιδιαίτερα
ευτυχείς για αυτή τη συμφωνία, που εντάσσεται αρμονικά στη στρατηγική του Ομίλου μας να
συνάπτει μακροχρόνιες συμμαχίες με παγκόσμιους ηγέτες στους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας και της βιομηχανίας γενικότερα.

Η Shell κατέχει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα εμπορικά σήματα στον κόσμο, είναι ηγέτιδα στον τομέα των λιπαντικών και θεωρείται μια από τις κορυφαίες εταιρίες διεθνώς.
 
Η νέα αυτή δραστηριότητα αναμένεται να αυξήσει τις συνολικές ετήσιες πωλήσεις του Ομίλου κατά 35 - 40% περίπου στο προσεχές μέλλον και προσβλέπομε στην περαιτέρω ανάπτυξή της στα επόμενα χρόνια’’.


---SHELL: ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΜOTOR OIL-ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ

H Shell υπέγραψε σήμερα συμφωνία για την πώληση των δραστηριοτήτων εμπορίας (downstream) που διατηρεί στην Ελλάδα με την Motor Oil (Hellas) Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε.

Με βάση τη συμφωνία, η Motor Oil Hellas θα αποκτήσει τις μετοχές της Shell στη Shell Hellas A.E. και στη Shell Gas A.E.B.E.Y. Η συμφωνία αφορά τις δραστηριότητες της Shell στον τομέα των πρατηρίων, των εμπορικών και βιομηχανικών καυσίμων, της ασφάλτου, τις δραστηριότητες εφοδιασμού και διανομής, το υγραέριο, τα χημικά και τις εγκαταστάσεις παραγωγής λιπαντικών στην Ελλάδα.

Το δίκτυο πρατηρίων μεταβιβάζεται και αυτό στη Motor Oil Hellas και θα εξακολουθήσει να διατηρεί το σήμα και τα προϊόντα της Shell κάτω από Σύμβαση Άδειας Χρήσης Σημάτων που υπεγράφη μεταξύ Shell και Motor Oil Hellas. Το ίδιο θα ισχύσει και για τον κλάδο της αεροπορίας μέσω μιας κοινοπραξίας που θα δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό.

Επιπλέον, η Shell υπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος Α.Ε.Β.Ε. για την ανάληψη της γενικής διανομής και εμπορίας των λιπαντικών Shell στην Ελλάδα. Η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος Α.Ε.Β.Ε. έχει πολύχρονη εμπειρία στο χώρο εμπορίας και διανομής επώνυμων προϊόντων σχετικών με το αυτοκίνητο και τη βιομηχανία.

Οι παραπάνω συμφωνίες τελούν υπό την έγκριση των αρμόδιων αρχών.

Οι συμφωνίες είναι το αποτέλεσμα στρατηγικής μελέτης που είχε ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο του 2008 για την Ελλάδα και είναι συνεπείς με την γενικότερη στρατηγική του Ομίλου Shell, σύμφωνα με την οποία δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη του τομέα έρευνας και παραγωγής (upstream) και στην κερδοφορία του τομέα διύλισης και εμπορίας (downstream).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v