Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρουσίαση Αγροτικού Οίκου Σπύρου στην ΕΘΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη παρουσίαση της Εταιρείας ”Αγροτικός Οίκος ΣΠΥΡΟΥ ΑΕΒΕ” στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Βασικό μήνυμα της παρουσίασης ήταν, ότι ο Όμιλος ΣΠΥΡΟΥ επεκτείνεται ραγδαία στις αγορές του εξωτερικού.

Παρουσίαση Αγροτικού Οίκου Σπύρου στην ΕΘΕ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη παρουσίαση της εταιρείας Αγροτικός Οίκος ΣΠΥΡΟΥ στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Βασικό μήνυμα της παρουσίασης ήταν, ότι ο Όμιλος ΣΠΥΡΟΥ επεκτείνεται ραγδαία στις αγορές του εξωτερικού, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, που του παρέχουν τα αποκλειστικά προϊόντα, που διαθέτει για τις αγορές αυτές, η γεωπολιτική του θέση, η έλλειψη ισχυρού ανταγωνισμού, η αξιοποίηση της αποδοχής ενός αμιγώς καθετοποιημένου Ελληνικού Ομίλου από τους φορείς των αγορών αυτών.

Το όραμα της ΣΠΥΡΟΥ είναι να βελτιώσει τα κέρδη των αγροτών της Μεσογείου και να προσφέρει ευημερία σε συτούς, μέσω της έρευνας και ανάπτυξης εξειδικευμένων σπόρων και μεθόδων παραγωγής, που θα μεγιστοποιήσουν τη παραγωγικότητα και τη χρησιμότητα των αγρών της Μεσογείου.

Στρατηγικός στόχος του Ομίλου είναι η σημαντική ανάπτυξή του στις Μεσογειακές αγορές, με παράλληλη διατήρηση και ανάπτυξη της κυρίαρχης θέσης του στην Ελληνική αγορά, αναφέρεται στην ανακοίνωση της εισηγμένης.

Η επίτευξη του παραπάνω στρατηγικού στόχου επιδιώκεται μέσω:

* της έρευνας και ανάπτυξης νέων αποκλειστικών προϊόντων, ώστε να διασφαλίζεται η ευρεία γενετική βάση και προσαρμοστικότητα των προϊόντων μας στις ποικίλες μεσογειακές κλιματολογικές συνθήκες.

* της παραγωγής των σπόρων σποράς, η οποία πραγματοποιείται σε διάφορες περιοχές του βόρειου και νότιου ημισφαιρίου του πλανήτη, με στόχο τη διασφάλιση της παραγωγής και της διαθεσιμότητάς τους στη κατάλληλη εποχή.

* της επεξεργασίας και τυποποίησης, η οποία γίνεται σε πρότυπες μονάδες υψηλής τεχνολογίας.

* του ποιοτικού ελέγχου σε όλα τα στάδια παραγωγής και τυποποίησης όπου ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, σύμφωνα με τα πρότυπα διασφάλισης ποιότητας κατα ISO & ISTA (International Seed Trade Association).

Η εταιρεία σήμερα δραστηριοποιείται σε 11 χώρες στο εξωτερικό μεταξύ των οποίων είναι οι Ισπανία, Τουρκία, Συρία, Σαουδική Αραβία κ.ά..

Μέχρι το 2010 η εταιρία στοχεύει να δραστηριοποιείται σε 28 συνολικά χώρες, μεταξύ των οποίων επιπλέον θα περιλαμβάνονται οι Ρωσσία, Ουκρανία, Ρουμανία, Βουλγαρία κ.ά.

Με αυτό το τρόπο η εταιρεία σχεδιάζει να καλύψει τις ανάγκες των αγροτών της λεκάνης της Μεσογείου, της ευρύτερης περιοχής της Μ. Ανατολής, των Βαλκανικών και Παρεξείνιων χωρών.

Οι αγορές των παραπάνω περιοχών εκτιμώνται συνολικά σε 2 δισ. ευρώ περίπου.

Αντικειμενικός στόχος της εταιρείας είναι να κατακτήσει μερίδιο αγοράς 5,00% μέχρι το έτος 2010 και 10,00% μέχρι το 2015.

Για τη πραγματοποίηση αυτού του στόχου, ο Όμιλος έχει ιδρύσει θυγατρικές εταιρίες σε Τουρκία, Ισπανία, Ιταλία, Βουλγαρία και Αίγυπτο.

Οι θυγατρικές αυτές αποτελούν τους πυρήνες ανάπτυξης των εμπορικών δραστηριοτήτων του Ομίλου στις ευρύτερες γεωγραφικές περιοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v