Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μoody΄s: "Καμπανάκι" για την Ιντραλότ

Αν η Intralot δεν καταφέρει να προχωρήσει στην έκδoση του ομολόγου ύψους 300 εκατ. ευρώ σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα τότε η ρευστότητα της εταιρίας ίσως επιδεινωθεί με γοργούς ρυθμούς, εκτιμά η Moody's.

Μoody΄s: Καμπανάκι για την Ιντραλότ
H αξιολόγηση «Β1» που έχει θέσει η Moody's για την Intralot εξαρτάται άμεσα και με την επιτυχή έκδοση ομολόγων ύψους 300 εκατ. από την εταιρία, αναφέρει ο διεθνής οίκος σε σχετικό report.

Οπως σημειώνει ο οίκος, τα κεφάλαια είναι απαραίτητα για την πληρωμή των τίτλων που λήγουν τον Δεκέμβριο του 2013 και μέρους των χρεών που ωριμάζουν τον Δεκέμβριο του 2014. Επισημαίνει ότι η έκδοση αναβλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα λόγω των συνθηκών στην αγορά. 

Αν η Intralot δεν καταφέρει να επιτύχει την έκδοση των τίτλων σε ένα λογικό χρονοδιάγραμμα προκειμένου να κάνει αναχρηματοδότηση του χρέους, η Moody's τονίζει ότι η ρευστότητα της εταιρείας θα επιδεινωθεί ταχύτατα, δεδομένου ότι υπάρχουν σημαντικά ποσά που ωριμάζουν τα επόμενα τρίμηνα. Αυτό ισχύει σε περίπτωση που δεν υπάρξει εναλλακτική χρηματοδοτική κίνηση. Σε αυτό το ενδεχόμενο το δυσμενές σενάριο της Moody's δείχνει ότι τα μετρητά της Intralot δεν θα είναι επαρκή για να καλύψουν τις ανάγκες σε λίγα τρίμηνα. Αυτό θα οδηγήσει σε άμεση πίεση της βαθμολόγησης της εταιρείας, σημειώνεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v