Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dionic: Διευκρινίσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές

Στις 30.8.2013 το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι ποσό για τον Όμιλο Dionic 1.274.036 και για την εταιρεία ευρώ 392.629 που αφορούν υποχρεώσεις προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Dionic: Διευκρινίσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές

Οι υποχρεώσεις που εμφανίζονται στις οικονομικές καταστάσεις στις 30.06.2013 ήταν ληξιπρόθεσμες κατά ποσό €3.188.419 για τον Όμιλο και 1.521.894 για την Εταιρεία, αναφέρει η Dionic σε σχετική ανακοίνωση μετά από ερώτηση της επιτροπής κεφαλαιαγοράς.

Στις 30.8.2013 το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι ποσό για τον Όμιλο 1.274.036 και για την εταιρεία ευρώ 392.629 που αφορούν υποχρεώσεις προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η αναλογία των ληξιπροθέσμων επί της καθαρής θέσης του ομίλου είναι 12%.

Β. Ενέργειες τακτοποίησης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων και χρονοδιάγραμμα
Για ποσό ευρώ 1.274.036 και για την εταιρεία ευρώ 392.629 που αφορούν υποχρεώσεις προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία , έχουν υποβληθεί σχετικές αιτήσεις ρύθμισης στα πλαίσια της ισχύουσας νομοθεσίας και αναμένεται η οριστικοποίηση τους .

Γ. Επίδραση για ανάληψη έργων του δημοσίου από καθυστερήσεις υποχρεώσεων στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία

Δεν υπάρχουν επιπτώσεις στην δραστηριότητα της εταιρείας για την συμμετοχή της σε έργα δημοσίου, από τις πιο πάνω καθυστερήσεις.

Δ. Προοπτικές του Ομίλου

Η διοίκηση έχει εκπονήσει αναλυτικό Business Plan 5ετίας το οποίο έχει πιστοποιηθεί από ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο, καθώς επίσης και σχέδιο αναδιοργάνωσης του τραπεζικού δανεισμού της πιστοποιημένο από άλλο ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο .

Στα ανωτέρω αναλύονται και αιτιολογούνται θετικά μεγέθη για τις επόμενες χρήσεις. Η DIONIC διαθέτει ισχυρά περιουσιακά στοιχεία όπως συμμετοχή στις εταιρείες ATCOM και SKROUTZ τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντική ένεση ρευστότητας σε περίπτωση πώλησης τους.
Επίσης η αναμενόμενη αδειοδότηση για την κατασκευή αιολικού πάρκου 42 mw της θυγατρικής εταιρείας ΝΤΙΟΝΙΚ ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΕ , στην οποία συμμετέχει η ΝΤΙΟΝΙΚ ΑΕΒΕ με 51% είναι ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο.

Η υλοποίηση του ανωτέρω αιολικού πάρκου θα προσδώσει σημαντικές θετικές ταμειακές ροές στην εταιρεία.
Είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι η Β Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας που συνήλθε στις 22.7.2013 αποφάσισε Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας με σκοπό τη συνολική άντληση κεφαλαίων έως του ποσού €3.999.726,00, με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων. Στα πλαίσια της ανωτέρω απόφασης, θα εκδοθούν έως 13.332.420 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας €0,30 εκάστη, με αναλογία 1,70 νέα μετοχή προς κάθε 1 παλαιά μετοχή και με τιμή διάθεσης €0,30 εκάστη των νέων μετοχών.
Εχει κατατεθεί το ενημερωτικό δελτίο για την ανωτέρω αύξηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένονται οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις εποπτικές αρχές.

Ε. Πιθανά άλλα μεταγενέστερα δυσμενή γεγονότα

Κατά τη σύνταξη της παρούσας επιστολής δεν έχει συμβεί ή περιέλθει σε γνώση μας κάποιο άλλο μεταγενέστερο της σύνταξης των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2013 δυσμενές για τον Όμιλο γεγονός, που θα μπορούσε να ασκήσει ουσιώδη επίδραση στην οικονομική θέση και τα αποτελέσματά του.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v