Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ-ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Σκληρή κόντρα για ”Στοίχημα”

Απαίτηση που σύμφωνα με πληροφορίες τοποθετείται στο ύψος των 250 εκατ ευρώ εγείρει απέναντι στον ΟΠΑΠ η ΙΝΤΡΑΛΟΤ, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή μεταφορά του ”Πάμε Στοίχημα” σε ίδια διαχείρηση απο τον Οργανισμό, με τη λήξη της μεταξύ τους σύμβασης τον Ιανουάριο του 2007.

ΟΠΑΠ-ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Σκληρή κόντρα για ”Στοίχημα”
Σημαντική διάσταση απόψεων, σε ότι αφορά το κόστος τερματισμού της συνεργασίας ΟΠΑΠ-ΙΝΤΡΑΛΟΤ στο ”Πάμε Στοίχημα”, έχει προκύψει σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ πηγές της αγοράς σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι το ”βελούδινο διαζύγιο” που κάποιοι ανέμεναν στην υπόθεση, δείχνει να εξελίσσεται σε έντονη διαμάχη.

Και τούτο καθώς η ΙΝΤΡΑΛΟΤ φέρεται απο ορισμένους κύκλους να ζητά ποσό έως και 250 εκατ. ευρώ, προκειμένου να παράσχει τη διασύνδεση με το software και τις εμβόλιμες υπηρεσίες που θα χρειαστούν μεταβατικά, στα πλαίσια της ανάληψης της διαχείρισης του παιχνιδιού από τον ίδιο τον Οργανισμό, μέσα στο 2007.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες απο μέσα απο τον ΟΠΑΠ, γραπτή τουλάχιστον διατύπωση αντίστοιχης χρηματικής απαίτησης δεν φαίνεται να υπάρχει στα χέρια του ΟΠΑΠ.

Σημειώνεται ότι η σύμβαση αναδοχής του παιχνιδιού από την ΙΝΤΡΑΛΟΤ λήγει στις 29 Ιανουαρίου του 2007, ενώ ο ΟΠΑΠ έχει από τον περασμένο Ιούνιο εκδηλώσει επίσημα την πρόθεση του να μην ανανεώσει την σύμβαση, αλλά να αναλάβει αυτοδύναμα τη διαχείριση-risk management.

Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ενώ είναι γνωστό πότε λήγει η σύμβαση, επι μακρό χρονικό διάστημα στο εσωτερικό του ΟΠΑΠ έχει εκδηλωθεί αμφιθυμία, ενώ έχουν καταγραφεί διιστάμενες πρωτοβουλίες και απόψεις που ίσως αποδειχτούν τροχοπέδη για την έγκαιρη και απρόσκοπτη ανάληψη της διαχείρισης του ”Πάμε Στοίχημα”.

Αργά χθες το βράδυ, ήταν σε εξέλιξη διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, προκειμένου να συζητηθεί η απαίτηση της ΙΝΤΡΑΛΟΤ, την οποία γνώστες της συγκεκριμένης αγοράς, χαρακτήριζαν ως ”απαγορευτική”.

Ωστόσο, δεν αναμενόταν η λήψη κάποιας απόφασης.

Κι αυτό καθώς εντός των κόλπων του Οργανισμού υπάρχει μεν, σύμφωνα με πληροφορίες, άποψη για συμβιβασμό σε ένα ποσό στην περιοχή των 50 εκατ. ευρώ, άποψη όμως που φαίνεται πως κάθε άλλο παρά ”καθολική” είναι και συναντά αντιδράσεις εκ μέρους εκείνων που θεωρούν ότι κι αυτό το ποσό είναι εξόφθαλμα υπέρογκο.

Επισημαίνεται ότι απο την έναρξη λειτουργίας του στοιχήματος η αναδοχος ΙΝΤΡΑΛΟΤ εξασφάλιζε αμοιβή της τάξεως του 10% των ακαθάριστων εσόδων του παιχνιδιού, που μεταφράζεται σε ποσό το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις υπερέβη τα 220 εκατ. ευρώ, σε ετήσια βάση.

Για την πλευρά ΙΝΤΡΑΛΟΤ, αναφέρουν άλλες πηγές, η διεκδίκηση αυτού του ποσού μπορεί να ερμηνευθεί ως μια προσπάθεια αναπλήρωσης της απώλειας εσόδων που προκαλεί η μη ανανέωση της σύμβασης, αλλά και ως ”ανάχωμα” στην πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ να αναλάβει τη διαχείριση του ”Πάμε Στοίχημα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v