Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δίας: Πώς σχολιάζει τους ελέγχους από Akvaplan

Η απάντηση της εισηγμένης σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με αφορμή τα δημοσιεύματα του Euro2day. Τι αναφέρει για τα αποθέματα και τον έλεγχο από τη νορβηγική εταιρία.

Δίας: Πώς σχολιάζει τους ελέγχους από Akvaplan

Ο έλεγχος των αποθεμάτων κατόπιν συνεχούς και αδιάλειπτης συνεργασίας του Ομίλου Δίας, των τραπεζών και της Akvaplan ξεκίνησε εντός του Οκτωβρίου 2013 και ολοκληρώθηκε εντός του Ιανουαρίου 2014. Η εν λόγω ελεγκτική εταιρεία μας ενημέρωσε, ότι δεν εντόπισαν αποκλίσεις στα δεδομένα που ελέχθησαν, αναφέρει η Δίας σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικότερα, κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (αρ.πρωτ.560/12/2014) όσον αφορά δημοσιεύματα της ιστοσελίδας "EURO2DAY" με τίτλο «Ψάχνουν τα Ψάρια στα κλουβιά» και «Έρχεται ρελάνς των ψαράδων στις τράπεζες» η ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΒΕΕ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι :

Την 17/6/2013 οι εταιρείες του Ομίλου μας υπέγραψαν «Συνοπτική συμφωνία αμοιβαίας κατανόησης» (MOU) με τις τράπεζες

α) Eurobank Εrgasias AE

β) Τράπεζα Πειραιώς

γ) Alphabank AE

δ) Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ

ε) Εθνική τράπεζα Ελλάδος ΑΕ

για συγκεκριμένες ενέργειες προκειμένου να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση δανεισμού του ομίλου. Μία από τις προϋποθέσεις και προαπαιτήσεις που έθεσαν οι δανείστριες Τράπεζες ήταν η διενέργεια πλήρους ελέγχου επί των αποθεμάτων του ιχθυοπληθυσμού των εταιρειών από ανεξάρτητη εταιρεία επιλογής των τραπεζών.

Η εν λόγω διαδικασία πραγματοποιήθηκε στην εταιρεία μας από την εταιρεία "Akvaplan-niva AS" με έδρα τη Νορβηγία, στα αποθέματα που ο Όμιλος περιέλαβε στις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις την 30/9/2013.

Ο εν λόγω έλεγχος κατόπιν συνεχούς και αδιάλειπτης συνεργασίας του Ομίλου μας, των τραπεζών και της εν λόγω εταιρείας ξεκίνησε εντός του Οκτωβρίου 2013 και ολοκληρώθηκε εντός του Ιανουαρίου 2014. Η εν λόγω ελεγκτική εταιρεία μας ενημέρωσε, ότι δεν εντόπισαν αποκλίσεις στα δεδομένα που ελέχθησαν.

Έως και σήμερα δεν έχουμε λάβει έγγραφη αναφορά για τα αποτελέσματα του ελέγχου ούτε από την ελεγκτική εταιρεία ούτε από τις αρμόδιες τράπεζες, αναφέρει η Δίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v