Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σελόντα: «Μπλόκο» στη Γ.Σ. από Πειραιώς και Linnaeus

Εκτός από το αίτημα για αναβολή της συνέλευσης η Linnaeus έχει καταθέσει και αίτημα για παροχή πρόσθετων στοιχείων αναφορικά με θέματα που σχετίζονται με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας αλλά και στοιχεία για τις αμοιβές των στελεχών.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Σελόντα: «Μπλόκο» στη Γ.Σ. από Πειραιώς και Linnaeus

Αναβλήθηκε μετά από αιτήματα τόσο της Τράπεζας Πειραιώς όσο και της Linnaeus Capital η τακτική γενική συνέλευση της Σελόντα.

Η συνέχιση της συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουλίου, όπως ζήτησε η Πειραιώς.

Εκτός από το αίτημα για αναβολή της συνέλευσης, η Linnaeus έχει καταθέσει και αίτημα για παροχή πρόσθετων στοιχείων αναφορικά με θέματα που σχετίζονται με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας αλλά και στοιχεία για τις αμοιβές των στελεχών της Σελόντα.

Το προεδρείο, και συγκεκριμένα ο κ. Βασίλης Στεφανής, απαντώντας στον εκπρόσωπο της Linnaeus ανέφερε ότι η διοίκηση θα εξετάσει το αίτημα με μεγάλη προσοχή και θα πράξει τα δέοντα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σελόντα

Η Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ» ανακοινώνει, σύμφωνα με το άρθρο 4.1.3.3. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι:

(α) Την 3η Ιουνίου 2014 ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00 συνήλθε η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας, στην οποία παρέστησαν αυτοπροσώπως ή δι' αντιπροσώπου 12 μέτοχοι, εκπροσωπούντες 21.522.443 μετοχές σε σύνολο 36.235.184, ήτοι ποσοστό 59,40% επί του συνολικά καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.

(β) Μετά τη διαπίστωση απαρτίας και την εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης και πριν την έναρξη συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, δύο μέτοχοι της Εταιρείας που εκπροσωπούν ποσοστό πλέον του ένα εικοστό (1/20) του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου , υπέβαλαν αίτηση αναβολής λήψης αποφάσεων για όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Σύμφωνα με τις ως άνω νομοθετικές διατάξεις, η αναβολή της λήψης αποφάσεων από την Τακτική Γενική Συνέλευση επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, καθώς επίσης και η συνέχιση της συνεδρίασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, είναι υποχρεωτική για τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης. Κατά συνέπεια των ανωτέρω, κηρύχθηκε η αναβολή λήψης αποφάσεων από την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας για όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Ημέρα συνέχισης της συνεδρίασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης επί όλων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ορίστηκε η Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 και ώρα 14:00 στο ξενοδοχείο CENTRAL που βρίσκεται στην οδό Απόλλωνος, αρ. 21, στον Δήμο Αθηναίων, στην συνοικία Πλάκα.

Η μετ' αναβολή Τακτική Γενική Συνέλευση αποτελεί συνέχιση της σημερινής συνεδρίασης και δεν απαιτείται η επανάληψη των διατυπώσεων δημοσιότητας (πρόσκληση των μετόχων), σε αυτήν μπορούν δε να μετάσχουν και νέοι μέτοχοι, τηρουμένων των διατάξεων των άρθρων 27, παράγραφος 2 και 28 του Κ.Ν. 2190/1920, όπως ισχύει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v