Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τηλέτυπος: Αύξηση τζίρου και πτώση ζημιών στο εξάμηνο

Στα 4,6 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι ζημιές της εταιρίας στο εξάμηνο. Το μερίδιο τηλεθέασης μειώθηκε από το 20% στο 17,6%. Οι παρατηρήσεις του ορκωτού ελεγκτή. Τι υποστηρίζει η διοίκηση της εισηγμένης.

Τηλέτυπος: Αύξηση τζίρου και πτώση ζημιών στο εξάμηνο

Αύξηση κύκλου εργασιών σημείωσε κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο η Τηλέτυπος (Mega Channel) καθώς από τα 42,1 εκατ. ανέβασε τη σχετική της επίδοση στα 42,9 εκατ. ευρώ.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα:

α) Τα λειτουργικά αποτελέσματα προ φόρων και τόκων (EBIT) ήταν αρνητικά (-2,1 εκατ.) ωστόσο βελτιωμένα σε σχέση με τα -3,58 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου

β) Σε επίπεδο προ φόρων, οι ζημίες υποχώρησαν από τα 9,8 στα 6,58 εκατ. ευρώ και σε επίπεδο μετά από φόρους οι ζημίες μειώθηκαν από τα 12 στα 4,6 εκατ. ευρώ

γ) Το μερίδιο τηλεθέασης στο πρώτο εξάμηνο μειώθηκε από το 20% στο 17,6%, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση (πρώτη θέση στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης).

Ο ορκωτός ελεγκτής αναφέρεται στο «ενδεχόμενο ανεπάρκειας κεφαλαίου κίνησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπισή του».

Από την πλευρά της, η διοίκηση της Τηλέτυπος υποστηρίζει πως:

• Παρά τις συσσωρευμένες ζημιές η διοίκηση έχει την πεποίθηση ότι με την ακολουθούμενη πιστοδοτική και πιστοληπτική πολιτική και την στήριξη των κυρίων μετόχων της, που εκφράστηκε με διαδοχικές αυξήσεις κεφαλαίου, θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της εταιρείας και θα αντιμετωπιστεί η ενδεχόμενη ανεπάρκεια κεφαλαίου κίνησης για τους επόμενους δώδεκα μήνες.

Στόχος της εταιρείας και για το δεύτερο εξάμηνο του 2014 είναι η ταμειακή επάρκεια και ομαλή ρευστότητα της εταιρείας, καθώς επίσης και η περαιτέρω αύξηση των διαφημιστικών της εσόδων. Προϋπόθεση για την ενίσχυση των διαφημιστικών της εσόδων είναι η ευρωστία της συνολικής διαφημιστικής αγοράς, καθώς επίσης και η σταθερότητα του οικονομικού κλίματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v