Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σελόντα: Αύξηση πωλήσεων στο εξάμηνο

Αύξηση των πωλήσεων τόσο σε ποσότητες όσο και σε τιμές , και τις θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές, εμφανίζει η Σελόντα στο α' εξάμηνο. Τα στοιχεία του σχεδίου αναδιάρθρωσης.

Σελόντα: Αύξηση πωλήσεων στο εξάμηνο

Βελτίωση μεγεθών εμφάνισαν στο εξάμηνο τα Ιχθυοτροφεία Σελόντα, ενώ σε ανακοίνωσή της, περιγράφει τις ενέργειες αναδιοργάνωσης και το σχέδιο αναδιάρθρωσης που είναι προς έγκριση από τους μετόχους.

Σημειώνεται ότι το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά την από 4 Απριλίου 2013 συνεδρίαση του αποφάσισε την ένταξη των μετοχών στην Κατηγορία Επιτήρησης κατ' εφαρμογή του Κανονισμού του Χ.Α. (ενότητα 3.1.2.4), επειδή το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών της εταιρείας είναι σημαντικό.

Η εταιρεία εγκαίρως είχε υποβάλλει πρόγραμμα αναδιοργάνωσης όλων των δανειακών υποχρεώσεων προς τις τράπεζες με βασικές παραμέτρους του προγράμματος την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων , την μετατροπή βραχυπρόθεσμων τραπεζικών δανείων σε μεσοπρόθεσμα ή και μακροπρόθεσμα και η διαμόρφωση χρηματοοικονομικών δεικτών που να μπορούν να τηρηθούν στα πλαίσια της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας.

Η Εταιρεία έχει υπογράψει Συμφωνία Αμοιβαίας Κατανόησης (MOU) με τις δανείστριες Τράπεζες, όπου περιγράφεται η διαδικασία της αναδιοργάνωσης η οποία περιλαμβάνει και την χορήγηση περιόδου ανοχής (stand still) για το σύνολο των υφιστάμενων χρηματοδοτήσεων μέχρι την 31.10.2013, καθώς και την πρόσθετη χρηματοδότηση που ήδη έχει υλοποιηθεί. Η διοίκηση της Εταιρείας εκτιμά ότι η από 19/07/2013 Συμφωνία Αμοιβαίας Κατανόησης έχει σιωπηρώς ανανεωθεί. Παράλληλα, έχει αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις οι οποίες προβλεπόταν στο Μνημόνιο Συναντίληψης, όπως την πρόσληψη ανεξάρτητης ελεγκτικής εταιρείας αποδοχής των τραπεζών για την διενέργεια Due Diligence επί των αποτελεσμάτων της και Independent Business Review (IBR) του επιχειρηματικού της σχεδίου καθώς και την τήρηση συγκεκριμένου ταμειακού προγράμματος.

Μετά τα ανωτέρω και τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις η Εταιρεία έχει συμφωνήσει με τις δανείστριες Τράπεζες πρόγραμμα αναδιοργάνωσης του συνόλου των δανειακών υποχρεώσεων για τον Όμιλο, το οποίο και υπέβαλλαν προς έγκριση σε έκτακτη ΓΣ των μετόχων στις 22.08.2014, η οποία μετά από αναβολή λόγω μη ύπαρξης απαρτίας έχει οριστεί για την 11/9/2014. Τα βασικά σημεία του σχεδίου προβλέπουν τα ακόλουθα:

- Κεφαλαιοποίηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων ποσού €50,4 εκ.

- σύναψη κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου συνολικής ονομαστικής αξίας μέχρι €105 εκ. σύμφωνα με το Ν. 3156/2003 στα πλαίσια αναδιοργάνωσης όλων των δανειακών υποχρεώσεων και

- ανακυκλούμενο όριο χρηματοδότησης απαιτήσεων (εμπορικών απαιτήσεων, ΦΠΑ και λοιπών ρευστοποιήσιμων στοιχείων) της Εταιρείας συνολικού ύψους €10 εκ.

Η υλοποίηση του ως άνω σχεδίου αναδιοργάνωσης θα ενισχύσει σημαντικά τα ίδια κεφάλαια της Εταιρείας και του ομίλου με παράλληλη μείωση του τραπεζικού δανεισμού, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα και τη συνέχιση των δραστηριοτήτων της Εταιρείας και του ομίλου.

Παράλληλα η Διοίκηση του Ομίλου έχει προβεί, από τον προηγούμενο χρόνο, σε ενέργειες παραγωγικής αναδιοργάνωσης και αύξησης του ρυθμού ανάπτυξης των ιχθύων, με άμεσο αποτέλεσμα την μείωση του λειτουργικού κόστους της εταιρείας, την βελτίωση της ρευστότητας και την σημαντική αύξηση κερδοφορίας της εταιρείας.

Ήδη τα αποτελέσματα του α εξαμήνου του 2014, με αύξηση των πωλήσεων τόσο σε ποσότητες όσο και σε τιμές , και τις θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές, δείχνουν την εικόνα που είχαμε προβλέψει και στην ανάλυση του Independent Business Review (IBR) για το 2014 , με λειτουργική κερδοφορία για την χρήση του 2014 και επομένως συνολικά μία σημαντική βελτίωση όλων των οικονομικών μεγεθών , της καθαρής θέσης και την αποτελεσματική έξοδο από την κρίση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v