Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το doctoranytime «χαρτογραφεί» την υγεία στην Ελλάδα

Το doctoranytime συγκέντρωσε χρήσιμα στατιστικά στοιχεία που αποτυπώνουν τη συμπεριφορά και τις προτιμήσεις χιλιάδων ασθενών μέσω 2.500 γιατρών, 50 διαγνωστικών κέντρων και 17.000 ραντεβού σε ιδιωτικά ιατρεία της χώρας.

Το doctoranytime «χαρτογραφεί» την υγεία στην Ελλάδα

Με αφορμή τα 2 χρόνια λειτουργίας του, το doctoranytime, ως μια καινοτόμος υπηρεσία (startup) στον χώρο της υγείας, συγκέντρωσε σε ένα πλούσιο infographic χρήσιμα στατιστικά στοιχεία που αποτυπώνουν τη συμπεριφορά και τις προτιμήσεις χιλιάδων ασθενών.

Το doctoranytime συγκέντρωσε τα συγκεκριμένα στοιχεία σε στατιστικό δείγμα 2.500 γιατρών, 50 διαγνωστικών κέντρων και 17.000 ραντεβού σε ιδιωτικά ιατρεία της χώρας.

Συνοπτικά, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα παρακάτω στοιχεία-ευρήματα:

• Στην κορυφή των ιατρικών ειδικοτήτων με τα μεγαλύτερο αριθμό ραντεβού βρίσκονται οι ειδικότητες του γυναικολόγου και του δερματολόγου.

Η ιδιωτική ασφάλιση έρχεται πρώτη σε σχέση με τον ΕΟΠΠΥ (ποσοστά 52,12% και 47,87% αντίστοιχα).

• Οι Έλληνες φαίνεται να είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και το διαδίκτυο, με δεδομένο ότι τα ραντεβού μέσω διαδικτύου σε γιατρούς/διαγνωστικά κέντρα υπερίσχυσαν σημαντικά έναντι του τηλεφωνικού ραντεβού (ποσοστό 79% και 21% αντιστοίχως).

• Οι αιματολογικές εξετάσεις και οι αξονικές τομογραφίες «φιγουράρουν» πρώτες στην λίστα των δημοφιλών εξετάσεων που πραγματοποιούν οι Έλληνες σε 50 διαγνωστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο μέσος όρος αξιολόγησης των γιατρών από τους ασθενείς που χρησιμοποιούν το doctoranytime είναι 4,5/5, ενώ οι ιατρικές ειδικότητες που έχουν λάβει τις περισσότερες αξιολογήσεις από ασθενείς είναι κατά σειρά οι γυναικολόγοι-μαιευτήρες, οι δερματολόγοι και οι παθολόγοι.

• Ενδεικτικός είναι ο μέσος όρος κόστους επίσκεψης σε παθολόγο και ΩΡΛ μέσω του doctoranytime: το κόστος επίσκεψης κυμαίνεται σε 23 ευρώ και σε 37 ευρώ αντίστοιχα, με το αντίστοιχο κόστος στην Αγγλία να σκαρφαλώνει στα 65 και στα 120 ευρώ αντίστοιχα.

• Τέλος, παρέχονται πολύ χρήσιμα στοιχεία σ' ότι αφορά στην συμπεριφορά των ασθενών (ώρες, μέρες, μήνας που κλείνονται τα περισσότερα ραντεβού) αλλά και αντίστοιχα στοιχεία για την συμπεριφορά των ανδρών σε σχέση με τις γυναίκες, με τις τελευταίες να κλείνουν περισσότερα ραντεβού σε γιατρούς και να δίνουν τις περισσότερες αξιολογήσεις για τους γιατρούς που επισκέπτονται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v