Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξι αγωγές κατά Δημ. Καλογήρου (ΕΚ Κύπρου) από MIG και Βγενόπουλο

Τα κατηγορητήρια που καταχωρίστηκαν αφορούν τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων. Η πρώτη ακρόαση από το Επαρχιακό Δικαστήριο της Λευκωσίας ορίστηκε για την 22α Γενάρη.

Εξι αγωγές κατά Δημ. Καλογήρου (ΕΚ Κύπρου) από MIG και Βγενόπουλο

Καταχωρίστηκαν τη 16η.12.2014 στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας από τη Marfin Investment Group Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών, τους κ. Ανδρέα Βγενόπουλο και Ευθύμιο Μπουλούτα έξι συνολικά ιδιωτικές ποινικές αγωγές εναντίον της Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου κας Δήμητρας Καλογήρου και, κατά περίπτωση, των λοιπών μελών του Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα κατηγορητήρια αφορούν τη διάπραξη διαφόρων ποινικών αδικημάτων που συνίστανται σε παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος (άρθρο 134 του Ποινικού Κώδικα), παράβαση των υποχρεώσεων εχεμύθειας και τήρησης του επαγγελματικού απορρήτου (άρθρα 30 και 31 του περί της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου Νόμου).

Τα κατηγορητήρια παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Λευκωσίας την 8η.1.2015 και εγκρίθηκαν από το Δικαστήριο, το οποίο διέταξε την καταχώρισή τους και όρισε την πρώτη ακρόαση για την 22α.1.2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v