Πήγασος: Σε εξέλιξη η αναδιαπραγμάτευση του δανεισμού

Τις ενέργειες για άρση της επιτήρησης περιγράφει η διοίκηση της Πήγασος Εκδοτική σε ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο, στην οποία τονίζει ότι προσβλέπει στη μεταστροφή του γενικότερου αρνητικού κλίματος στην αγορά.

Πήγασος: Σε εξέλιξη η αναδιαπραγμάτευση του δανεισμού
Οι μετοχές της «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε», έχουν υπαχθεί από 08/01/2011 στην κατηγορία επιτήρησης, με κριτήριο τη σχέση ενοποιημένων ζημιών χρήσης 2010 προς ενοποιημένα ίδια κεφάλαια της 31/12/2010. Οι ζημιές αποδίδονται από την εταιρία στις συνέπειες των συνεχιζόμενων τρεχουσών αρνητικών οικονομικών συγκυριών, οι οποίες έχουν σοβαρές επιπτώσεις επί των εσόδων του ομίλου που προέρχονται κυρίως από διαφήμιση.

Οι προσπάθειες της διοίκησης έχουν ανακόψει το ρυθμό επιδείνωσης των οικονομικών συνεπειών και συνεχίζουν να επικεντρώνονται στη συμπίεση του λειτουργικού κόστους. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας έγινε χρηματοδοτική αναδιάρθρωση μέσω αύξησης κεφαλαίου (ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2013) και είναι σε εξέλιξη αναδιαπραγμάτευση του δανεισμού.

Η διοίκηση διατηρεί την πεποίθηση για το πρόσκαιρο των τρεχουσών αρνητικών οικονομικών συγκυριών και προσβλέπει στη μεταστροφή του γενικότερου αρνητικού κλίματος που επικρατεί στην αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v