Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σπύρου: Η αναδιάρθρωση ”ροκάνισε” τα κέρδη

Μείωση αποτελεσμάτων, συνεπεία της αναδιάρθρωσης που επιχειρεί η διοίκηση της εταιρίας, παρουσιάζει στο εξάμηνο του τρέχοντος έτους η Αγροτικός Οίκος Σπύρου, ενώ την ίδια στιγμή κατά 6% αυξήθηκε το ποσοστό μικτού κέρδους.

Σπύρου: Η αναδιάρθρωση ”ροκάνισε” τα κέρδη
Μείωση αποτελεσμάτων, συνεπεία της αναδιάρθρωσης που επιχειρεί η διοίκηση της εταιρίας, παρουσιάζει στο εξάμηνο του τρέχοντος έτους η Αγροτικός Οίκος Σπύρου.

Ετσι, μείωση κατά 26% εμφανίζει ο κύκλος εργασιών της εταιρείας στο εξάμηνο του 2002 ανερχόμενος στα 16.022.786,96 ευρώ, έναντι 21.716.020.54 ευρώ που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2001.

Αντίστοιχα μείωση κατά 36% παρουσιάζουν και τα προ φόρων κέρδη της εταιρίας τα οποία ανήλθαν σε 8.252.316.95 ευρώ στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης έναντι 5.314.170.47 ευρώ που ήταν στην αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ωστόσο, στο εξεταζόμενο διάστημα η εταιρία πέτυχε αύξηση του ποσοστού μικτού κέρδους κατά 6% με αποτέλεσμα αυτό να διαμορφωθεί στο 56%, έναντι 50% που ήταν πέρυσι.

Εκτίμηση της διοίκησης είναι ότι στο τέλος της χρήσης , λόγω της αποδοτικότητας και της εξομάλυνσης της κερδοφορίας, τα κέρδη θα υπερβούν αυτά της χρήσης του 2001.

Σημειώνεται ότι, στο τέλος του έτους η διοίκηση εκτιμά ότι θα έχει πραγματοποιήσει σύμφωνα με το ορισθέν χρονοδιάγραμμα όλες τις επενδύσεις και αναδιαρθρώσεις που έχει θέσει.

Αυτές περιλαμβάνουν το πρόγραμμα σποροπαραγωγής που θα συνεχιστεί και φέτος, ενώ προχώρησε και στην ίδρυση τριών θυγατρικών εταιριών σε Ιβηρική Χερσόνησο, Μέση Ανατολή και Τουρκίας με στόχο την ,μελλοντική της ανάπτυξη.

Επιπλέον, εντός του έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί το κέντρο διακίνησης της εταιρίας στη Βόρειο Ελλάδα που αναμένεται να καλύψει εμπορικά και τις χώρες της Βαλκανικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v