Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σπύρου: Ίδρυση και λειτουργία νέας εταιρίας

Από 1/10/2007 ξεκίνησε τη λειτουργία της η νέα θυγατρική εταιρία του ομίλου με την επωνυμία ALCHEMA Αγροτική Έρευνα ΕΠΕ, γνωστοποίησε η Αγροτικός Οίκος Σπύρου.

Σπύρου: Ίδρυση και λειτουργία νέας εταιρίας
Από 1/10/2007 ξεκίνησε τη λειτουργία της η νέα θυγατρική εταιρία του Ομίλου με την επωνυμία ALCHEMA Αγροτική Έρευνα ΕΠΕ, γνωστοποίησε η Αγροτικός Οίκος Σπύρου.

Η ALCHEMA είναι εταιρία εντάσεως γνώσεως (τεχνοβλαστός, spin-off) και στο τομέα της έρευνας θα αποτελέσει τον φορέα συνέχισης του ερευνητικού έργου που η μητρική έχει αναπτύξει με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και με άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Σκοπός της είναι η έρευνα, ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορική αξιοποίηση νέων καινοτόμων προϊόντων (λιπάσματα ελεγχόμενου ρυθμού διαθεσιμότητας θρεπτικών στοιχειών, βιολογικοί καταλύτες για άγονα και ερημοποιημένα εδάφη κ.ά.), τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες της ανατολικής Μεσογείου, όπου ο όμιλος δραστηριοποιείται εμπορικά.



Στρατηγικός στόχος της νέας εταιρίας είναι η κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης σε νέα προϊόντα τα οποία:

1. Καλύπτουν τις ανάγκες σε γεωργικά εφόδια των βιολογικών καλλιεργειών τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

2. Είναι απαραίτητα για την ανάπλαση και βελτίωση άγονων και ερημοποιημένων εκτάσεων εξαιτίας φυσικών καταστροφών ή έντονων αλλαγών στις κλιματολογικές συνθήκες.

Η νέα εταιρία θα δραστηριοποιείται παραγωγικά στις εγκαταστάσεις που διαθέτει ο όμίλος στην Ελευσίνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v