Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: Στήριξη σε Μπουλούτα-Φόρο *Τι λέει για την απόφαση

Το ΔΣ της MIG υπογραμμίζει ότι τα δυο μέλη του διώκονται από τις κυπριακές αρχές για τη συμμετοχή τους σε αποφάσεις διοικητικής-λογιστικής φύσης του ΔΣ της Λαικής Τράπεζας. Παράλληλα η Διοίκηση της εταιρίας εκφράζει την εμπιστοσύνη της στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

MIG: Στήριξη σε Μπουλούτα-Φόρο *Τι λέει για την απόφαση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG σε σημερινή του συνεδρίαση απεφάσισε ομόφωνα να εκφράσει δημοσίως την εμπιστοσύνη, την στήριξη και την συμπαράστασή του στα μέλη του Ευθ. Μπουλούτα και Μ. Φόρο που διώκονται από τις Κυπριακές Αρχές για τη συμμετοχή τους σε αποφάσεις διοικητικής-λογιστικής φύσης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ το Νοέμβριο του 2011, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τη Διοίκηση της Εταιρείας η υπόθεση αφορά απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ το Νοέμβριο του 2011 όπου, αντί να απομειωθεί η υπεραξία (goodwill) των ελληνικών εργασιών στα αποτελέσματα του εννεαμήνου, απεφασίσθη να προσληφθεί εξωτερικός σύμβουλος για να παρουσιάσει σχετική μελέτη-εισήγηση ώστε και με την σύμφωνη γνώμη των ορκωτών ελεγκτών της Τράπεζας να καθορισθεί το ακριβές ποσό και να γίνει η απομείωση με τα ετήσια αποτελέσματα, όπως και τελικώς έγινε.

Η απόφαση αυτή, η οποία ελήφθη χωρίς δόλο και χωρίς περιουσιακό όφελος των εμπλεκομένων, ήταν ταυτόσημη με τις αποφάσεις όλων των Ελληνικών Τραπεζών εκείνη την περίοδο σχετικά με τις αποτιμήσεις υπεραξιών, αξίας Ελληνικών Ομολόγων κ.λ.π. και όχι μόνον δεν παραπέμπει σε ποινικά αδικήματα, αλλά ως απολύτως σύννομη δεν επισύρει ούτε καν διοικητικές κυρώσεις.

Επίσης εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι από τις Κυπριακές Αρχές διώκονται μόνον 4 από τα 13 άτομα του Διοικητικού Συμβουλίου εκείνης της περιόδου, εκ των οποίων συμβαίνει τα 3 να είναι μάρτυρες υπέρ της MIG στη διεκδίκησή της κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο.

Τέλος, η Διοίκηση της ΜΙG εκφράζει την εμπιστοσύνη της στην Ελληνική Δικαιοσύνη από την οποία τελικώς αναμένει ότι δεν θα επιτρέψει σε Έλληνες υπηκόους να δικασθούν για ανύπαρκτα αδικήματα και για λόγους σκοπιμότητος εκτός Ελλάδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v