Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η λύση για ανάπλαση εδαφών από τον όμιλο Σπύρου

Αποτελεσματική λύση στο αδιέξοδο που έχουν βρεθεί εκατοντάδες Δήμοι και χιλιάδες καλλιεργητές και ιδιοκτήτες άγονων και ερημοποιημένων κυρίως πυρόπληκτων εκτάσεων, ιδιαίτερα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, προσφέρει η ”Alchema Αγροτική Έρευνα” θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Σπύρου.

Η λύση για ανάπλαση εδαφών από τον όμιλο Σπύρου
Αποτελεσματική λύση στο αδιέξοδο που έχουν βρεθεί εκατοντάδες Δήμοι και χιλιάδες καλλιεργητές και ιδιοκτήτες άγονων και ερημοποιημένων κυρίως πυρόπληκτων εκτάσεων, ιδιαίτερα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, προσφέρει η ”Alchema Αγροτική Έρευνα” θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Σπύρου, φέρνοντας την ”πράσινη επανάσταση” στην ανάπλαση των πυρόπληκτων εδαφών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Όμιλος Σπύρου επένδυσε στην έρευνα της ανάπλασης των ερημοποιημένων εδαφών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών αρκετά ποσά τα τελευταία 10 χρόνια και σήμερα είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει τις πρακτικές λύσεις που έχει σε αυτό το πρόβλημα.

Σημειώνεται, πως τα πρωτοποριακά προϊόντα της ομάδας HUMOGEN τα οποία αναπληρώνουν σε βάθος τα ενεργά συστατικά (κυρίως χουμικά πολυμερή) που λόγω των πυρκαγιών έχουν καταστραφεί και τα οποία:

α) αυξάνουν την απορροφητικότητα και υδατοχωρητικότητα των εδαφών, μειώνοντας τη διάβρωση και εμποδίζοντας την απόπλυση που προκαλούν οι έντονες βροχοπτώσεις

β) παρεμποδίζουν το ”ξέπλυμα” των θρεπτικών στοιχείων και

γ) βοηθούν τη βιολογική ανάπλαση των εδαφών. Το HUMOGEN επηρεάζει τη δομή του εδάφους, συνδέοντας με τα μακρομόρια τους τα εδαφικά συσσωματώματα.

Η εν λόγω επίδραση είναι αποφασιστική σε εδάφη με ακραία χαρακτηριστικά, όπως τα άγονα και ερημοποιημένα. Αυξάνουν δηλαδή τη συνεκτικότητα (κολλοειδή εδάφους) και παράλληλα πολλαπλασιάζουν τη δυνατότητα κατακράτησης του νερού, με αντίστοιχη αύξηση του πορώδους και της διαπερατότητας.

Όπως επισημαίνεται, το HUMOGEN επίσης, βελτιώνει την προσροφητική ικανότητα των κολλοειδών σωματιδίων του εδάφους (κολλοειδής πηλός) και λειτουργεί καθοριστικά για την ανάπτυξη και τη διατήρηση της ζωής του εδάφους. Οι μικροοργανισμοί του εδάφους (μικροχλωρίδα και μικροπανίδα) αναπτύσσονται στο ισορροπημένο βιολογικά περιβάλλον που δημιουργούν η οργανική ουσία και τα χουμικά συστατικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα προϊόντα HUMOGEN παράγονται στην Ελλάδα από την ALCHEMA από φυσικές πρώτες ύλες, είναι πιστοποιημένα για τη βιολογική Γεωργία και εγκεκριμένα από το Υπουργείο Γεωργίας, ενώ διατίθενται από τον Όμιλο Σπύρου ήδη σε 5 μεσογειακές χώρες γνωρίζοντας σημαντική επιτυχία στα μεγάλα Εθνικά σχέδια της ανάπλασης και επαναφοράς σε ενεργή γεωργική χρήση ερημικών περιοχών.

Μάλιστα, η ευεργετική επίδραση τους στην ανάπλαση του εδάφους σε συνδυασμό με την μεγάλη απήχηση που απολαμβάνει στις ερημοποιημένες και άγονες περιοχές του εξωτερικού (Μέση Ανατολή) στις οποίες διατίθεται ήδη με εξαιρετικά αποτελέσματα, αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα για τον οποίο το HUMOGEN έχει ήδη επιλεγεί από τις αρμόδιες αρχές (λειτουργώντας σήμερα σε δοκιμαστικό στάδιο) για την άμεση φυσική αποκατάσταση και ανάπλαση των πυρόπληκτων περιοχών. Η ανάπλαση των εδαφών είναι έργο βασικής υποδομής και προϋπόθεση για την επόμενη φάση της επαναφύτευσης, αναδάσωσης και επανακαλλιέργειας των εδαφών αυτών.

Σχετική παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25.10.2007 και ώρα 19.00΄στην Αθήνα, όπου σε επιστημονικό επίπεδο αναλύθηκαν τα πλεονεκτήματα των παραπάνω προϊόντων και η συμβολή τους στη βελτίωση των άγονων εδαφών.

Τέλος, αναφέρεται, ότι ο Όμιλος Σπύρου προτίθεται να συμβάλλει με μια δωρεάν ποσότητα από τα προϊόντα αυτά στην προσπάθεια αποκατάστασης του πρασίνου περιβάλλοντος της περιοχής Αρχαίας Ολυμπίας όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί το επόμενο έτος η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v