Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DTWISE: Παρουσίασε τις εφαρμογές διαχείρισης ενέργειας

Τις εφαρμογές που έχει αναπτύξει στον τομέα του Total Industrial Energy Management παρουσίασε στο πλαίσιο του Energy Efficiency Conference 2016 η εταιρία εφαρμογών λογισμικού DTWISE. Νέες επενδύσεις για τη διαρκή εξέλιξη των προϊόντων στον τομέα της ενεργειακής διαχείρισης.

DTWISE: Παρουσίασε τις εφαρμογές διαχείρισης ενέργειας

Την αλλαγή εποχής από τα κατακερματισμένα βιομηχανικά συστήματα εποπτείας και ελέγχου σε μια νέα εποχή, όπου όλα τα επιμέρους συστήματα θα “μιλούν” μεταξύ τους μέσω της δυνατότητας επεξεργασίας δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, θέτοντας ουσιαστικά τα θεμέλια για την εισαγωγή του Internet of Things (IoT) και στη Βιομηχανία, σηματοδοτούν οι εφαρμογές της DTWISE, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας.

Η DTWISE δραστηριοποιείται στον τομέα του Big Data Analytics και παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για Επιχειρήσεις, Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας, Εταιρείες διαχείρισης ακινήτων, Διανομείς καυσίμων και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνονται Εμπορικά Κέντρα, Κτίρια Γραφείων, Logistics, Οδικά Δίκτυα, Παραγωγοί Ηλεκτρικής Ενέργειας, Βιομηχανίες Ανακύκλωσης Αλουμινίου, Μετάλλων και Φαρμάκων, όπου παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις Ενεργειακής Αποδοτικότητας (Energy Efficiency) και εποπτείας γραμμών παραγωγής.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της DTWISE και πρόεδρο του ομίλου Effective κ. Αθ. Παναγούλα, η εταιρεία επενδύει διαρκώς σε R&D και πραγματοποιεί ένα πλάνο διαρκούς εξέλιξης των προϊόντων της, στοχεύοντας να διατηρήσει την πρωτοπορία της στις εφαρμογές Total Energy Management, που πρώτη εισήγαγε στην αγορά.

Στην ενότητα “Industrial Energy Efficiency Practices” του Συνεδρίου παρουσιάστηκαν εφαρμογές συνολικής ενεργειακής εποπτείας & διαχείρισης σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, καθώς και Case Studies, όπου η DTWISE πέτυχε εξορθολογισμό του ενεργειακού κόστους σε συγκεκριμένα μέρη γραμμών παραγωγής και σημαντικά ποσοστά εξοικονόμησης πηγών ενέργειας.

Με την επίτευξη της επικοινωνίας σε “Real-Time” των επιμέρους συστημάτων στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις και τις γραμμές παραγωγής πάνω σε μία κοινή πλατφόρμα ανάλυσης και διαχείρισης δεδομένων, ενισχύεται πλέον δράση των μηχανικών παραγωγής, κάνοντας τη βέλτιστη χρήση των συστημάτων και ανακαλύπτοντας την “κρυμμένη” αξία των data που αυτά παράγουν. Έτσι δίδεται η δυνατότητα να προσδιοριστεί με ακρίβεια όχι μόνο το ενεργειακό δυναμικό εξοικονόμησης σε κάθε μέρος των γραμμών παραγωγής, αλλά και να σχεδιαστούν οι βέλτιστες και “value-for-money” παρεμβατικές ενέργειες (optimum ROI), το “impact tracking” των οποίων στη συνέχεια τίθεται από ενεργειακής άποψης υπό την απόλυτη εποπτεία τους κατά τη διάρκεια υλοποίησής τους.

Οι εφαρμογές της DTWISE δίνουν πλέον στις βιομηχανίες τη δυνατότητα να αυξήσουν την ενεργειακή αποδοτικότητά τους και να τη διατηρήσουν σε βάθος χρόνου, διασφαλίζοντας τη βέλτιστη λειτουργία του εξοπλισμού τους και παρέχοντας πολύτιμους ετεροσυσχετισμούς σε διάφορα σημεία της παραγωγικής διαδικασίας, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του κόστους παραγωγής και στην ανάπτυξη μιας στοχευμένης στρατηγικής μείωσης του “ανθρακικού τους απoτυπώματος” (CO2 footprint).

Ραχοκοκαλιά των εφαρμογών αυτών είναι, σύμφωνα με τον COO/CTO της DTWISE κ. Σπύρο Τζοβαΐρη, το “dtwise_search”, που αποτελεί “ένα 100% in-house developed machine learning εργαλείο υλοποίησης όλων των advanced δυνατοτήτων της ανάλυσης δεδομένων της πλατφόρμας μας, ικανού να πραγματοποιεί τους πλέον πολυσύνθετους συσχετισμούς και advanced reporting, τα οποία είναι χρήσιμα και στα ανώτερα στελέχη της διοίκησης των εργοστασίων και των εταιρειών που αυτά ανήκουν”.

Αυτή είναι η φιλοσοφία του “Total Energy Management”, συμπληρώνει ο κ. Παναγούλας, για να καταλήξει ότι στόχος της εταιρείας είναι οι εφαρμογές αυτές να αποτελέσουν το σημαντικό διαφοροποιό στοιχείο στο πεδίο ανταγωνισμού των Utilities και των παγκόσμιων κολοσσών στο Integrated Enterprise Consulting, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από την απήχηση που είχε η παρουσία της DTWISE στη διεθνή έκθεση "Utility Week” στη Βιέννη, πιστοποιώντας ουσιαστικά την πρωτοπορία της στον χώρο του “Commercial & Industrial Energy Management”.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v