Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέες υπηρεσίες «μπαίνει» η Inform Λύκος

Τι δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας Παναγιώτης Σπυρόπουλος για την επικείμενη διεύρυνση της προϊόντικής γκάμας, τη δραστική μείωση του λειτουργικού κόστους και τον στόχο για επιστροφή σε οριακά κερδοφόρο αποτέλεσμα.

Σε νέες υπηρεσίες «μπαίνει» η Inform Λύκος

Διεύρυνση της προϊοντικής της γκάμας σχεδιάζει η Inform Λύκος, μέσα κυρίως από την ανάπτυξη υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος κατά την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Αν και ο CEO της εισηγμένης δεν προχώρησε σε περαιτέρω επεξηγήσεις, αρκέστηκε στο να σημειώσει πως «η αγορά φεύγει από το έγχαρτο και πηγαίνει προς το ηλεκτρονικό κομμάτι και στόχος μας είναι να προσφέρουμε αυτές τις νέες υπηρεσίες στους πελάτες μας».

Σε ό,τι αφορά στην οικονομική πορεία της εισηγμένης, ξεχωρίζει από φέτος η ετήσια εξοικονόμηση δαπανών της τάξεως των 2,9 εκατ. ευρώ (μειωμένες θέσεις εργασίας και μείωση κόστους από τη νέα επένδυση που ολοκληρώθηκε στο κομμάτι των ψηφιακών εκτυπώσεων), γεγονός που θα συμβάλει στον φετινό στόχο της εισηγμένης (δεν αποτελεί πρόβλεψη) για αύξηση του EBITDA από τα 4 στα 5 εκατ. ευρώ και για την αποφυγή ζημιογόνου αποτελέσματος σε προ φόρων επίπεδο. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι το 2015 παρατηρήθηκε μη επαναλαμβανόμενη έξαρση στις πωλήσεις και ταυτοποιήσεις χρεωστικών καρτών.

Γενικότερα, η διοίκηση της εταιρίας εξέφρασε τη συγκρατημένη αισιοδοξία της ότι με την προσφορά των νέων υπηρεσιών διαμορφώνονται θετικότερες προοπτικές στην ελληνική αλλά και για τη ρουμανική αγορά, η οποία παρουσιάζει συγκρατημένα ανοδική πορεία.

Στα αξιοσημείωτα είναι ότι η διοίκηση της εισηγμένης πρότεινε (και η συνέλευση υπερψήφισε) τη διανομή μερίσματος ύψους 0,07 ευρώ ανά μετοχή (στόχος να καταβληθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου), παρά το ζημιογόνο αποτέλεσμα της προηγούμενης χρήσης.

Από την πλευρά του, ο κ. Σπυρόπουλος απέδωσε την κίνηση αυτή στην υγιή κεφαλαιακή διάρθρωση της εταιρείας και στη δυνατότητα στήριξης των μετόχων χωρίς να βλαφθεί το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διανεμηθεί μέρισμα και για τη χρήση του 2016, στον βαθμό που η εταιρεία θα συνεχίσει να παράγει θετικές ταμειακές ροές.

Επίσης, η τακτική γενική συνέλευση εξουσιοδότησε το διοικητικό συμβούλιο να συνάψει κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους έως επτά εκατ. ευρώ, προκειμένου να αναχρηματοδοτηθεί υπάρχων τραπεζικός δανεισμός. «Με τον τρόπο αυτό θα επιδιώξουμε να μετατρέψουμε βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις σε μακροπρόθεσμες και παράλληλα να πετύχουμε και μια μείωση επιτοκίου», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v