Τον διαγωνισμό για ΑΔΜΗΕ θέλει να μπλοκάρει η ΓΕΝΟΠ

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ είπε ότι κανονικά η ΔΕΗ θα έπρεπε να προχωρήσει αμέσως σε αποτίμηση της αξίας του ΑΔΜΗΕ, πριν λάβει αποφάσεις για προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού. Τι δήλωσε για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εταιρία.

Τον διαγωνισμό για ΑΔΜΗΕ θέλει να μπλοκάρει η ΓΕΝΟΠ

Με ασφαλιστικά μέτρα που θα καταθέσει η ΓΕΝΟΠ, θα επιδιώξει να μπλοκάρει τον διαγωνισμό για επιλογή στρατηγικού επενδυτή, στον οποίο η ΔΕΗ θα μεταβιβάσει το 20-24% του ΑΔΜΗΕ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο η διοίκηση της συνδικαλιστικής οργάνωσης, ο πρόεδρός της Γιώργος Αδαμίδης εξέφρασε την ανησυχία του τόσο για την οικονομική κατατάσταση της εταιρείας, όσο και για τις επιλογές της κυβέρνησης και της διοίκησης, χαρακτηρίζοντας την τελευταία κατώτερη των περιστάσεων.

Ειδικότερα για τον ΑΔΜΗΕ, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ είπε ότι κανονικά η ΔΕH θα έπρεπε να προχωρήσει αμέσως σε αποτίμηση της αξίας της εταιρείας, πριν λάβει αποφάσεις για προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού, κάτι που αναμένεται να γίνει στην αυριανή γενική συνέλευση των μετόχων.

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο κ. Αδαμίδης τόνισε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, θα ήταν προτιμότερο για τη ΔΕH να προχωρήσει σε πώληση μονάδων παραγωγής, ασχέτως του αν βρισκόταν αγοραστής, από τις δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του, κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα περαιτέρω μείωση της λιγνιτικής παραγωγής, καθώς οι εισαγωγές από γειτονικές χώρες προσφέρουν καλύτερες τιμές και θα υποκαταστήσουν εγχώρια παραγωγή. Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την απόφαση της διοίκησης της ΔΕH να μεταβιβάσει πελατολόγιο, ο κ. Αδαμίδης τη χαρακτήρισε ως σπασμωδική κίνηση.

Αναφορικά με την οικονομική κατάσταση της ΔΕH, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ εξέφρασε φόβους για έναρξη καθυστερήσεων στις πληρωμές μισθοδοσίας, ενω σύμφωνα με τον ίδιο, οι καθυστερήσεις πληρωμών στους εργολάβους ιδίως στην Πτολεμαΐδα αποτελεί καθεστώς.

Μίλησε ακόμη για συνολικές οφειλές προς τη ΔΕH ύψους 3 δισ. ευρώ, αν συμπεριληφθούν και οι ρυθμίσεις, οι οποίες σύμφωνα με την άποψή του δεν πρόκειται να εξυπηρετηθούν στο σύνολό τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v