Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ποιους τομείς θα εστιάσει η Intracom

Οι εταιρείες του ομίλου ενίσχυσαν την ανταγωνιστικότητά τους σε διεθνείς αγορές και υπέγραψαν νέες συμβάσεις αξίας € 340 εκατ. το 2015, τόνισε ο Κ. Κόκκαλης κατά τη Γενική Συνέλευση.

Σε ποιους τομείς θα εστιάσει η Intracom
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Intracom Holdings, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν τα σημαντικά γεγονότα του 2015 και οι προοπτικές του ομίλου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Κωνσταντίνος Κόκκαλης, CEO της Intracom Holdings, τόνισε στην παρουσίασή του ότι: «Αν και το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από τουλάχιστον 10% υψηλότερους φόρους και εισφορές σε σχέση με τις άλλες χώρες του ΟΟΣΑ, διπλάσια επιτόκια επιχειρηματικών δανείων σε σχέση με την ευρωζώνη και την έντονη γραφειοκρατία, ο όμιλος της Intracom Holdings και το 2015 έδειξε ανθεκτικότητα παρουσιάζοντας λειτουργική κερδοφορία € 23 εκατ., 9% αύξηση πωλήσεων και την αύξηση κατά 8% των θέσεων εργασίας, διατηρώντας τον πραγματικό καθαρό δανεισμό στα χαμηλά (περσινά) επίπεδα. Οι εταιρείες του ομίλου ενίσχυσαν την ανταγωνιστικότητά τους σε διεθνείς αγορές και υπέγραψαν νέες συμβάσεις αξίας € 340 εκατ.».

Στόχος του ομίλου Intracom Holdings είναι η μεγιστοποίηση της αξίας των μετόχων μέσω ανάπτυξης, βελτιστοποίησης λειτουργίας και διαχείρισης κινδύνων. Με μοχλό την ισχυρή τεχνογνωσία, την πολύχρονη εμπειρία, την καινοτομία και την αξιοποίηση του ταλέντου του ανθρώπινου δυναμικού τους, οι εταιρείες του ομίλου είναι καλά τοποθετημένες ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και να αδράξουν τις ευκαιρίες που διανοίγονται σε τομείς αιχμής στον ψηφιακό κόσμο του αύριο, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, στις υποδομές και στην ενέργεια, το ενδιαφέρον επεκτείνεται στα δίκτυα NGA, στα έξυπνα δίκτυα και στην αιολική ενέργεια. Ο όμιλος Intrakat φροντίζει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα υπό σχεδιασμό ΣΕΣ 2014-2020 και IFSI (σχέδιο Juncker), ώστε να αυξήσει το μερίδιο αγοράς στους τομείς εξειδίκευσής του τα επόμενα χρόνια.

Στον τομέα του real estate - τουρισμού που αναμένεται να παρουσιάσει ευκαιρία επενδυτικής αξιοποίησης, μέσω της Intradevelopment, ο όμιλος, βάσει του τριετούς στρατηγικού σχεδιασμού του, στρέφει το ενδιαφέρον του στην κατασκευή και εκμετάλλευση πολυτελών κατοικιών και city hotels σε επιλεγμένους προορισμούς της Ελλάδας.

Στον τομέα του ICT, από πλευράς νέων αγορών, η αναπτυσσόμενη αγορά της Αφρικής & Μ. Ανατολής βρίσκεται στις προτεραιότητες του ομίλου, καθώς ήδη ο όμιλος Intrasoft International έχει ήδη διεισδύσει με την ανάληψη σημαντικών έργων στον υπό εκσυγχρονισμό δημόσιο και τραπεζικό τομέα της περιοχής. Παράλληλα, η αναμενόμενη αυξημένη ζήτηση για λύσεις και υπηρεσίες ψηφιακού επιχειρηματικού μετασχηματισμού στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε., του Δημόσιου τομέα και των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων δημιουργούν προϋποθέσεις περαιτέρω ενίσχυσης της Intrasoft International.

Τέλος, στον τομέα της άμυνας, η Intracom Defense Electronics (IDE) εντείνει τις προσπάθειες δραστηριοποίησης της στους τομείς των τακτικών επικοινωνιών, της ασφάλειας και των υβριδικών συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας αναπτύσσοντας κατάλληλα προϊόντα και υπηρεσίες, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το 2015 τα οικονομικά αποτελέσματα της Intracom Holdings διαμορφώθηκαν ως εξής: οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν σε € 377,1 εκατ., αυξημένες κατά 9 % σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Η λειτουργική κερδοφορία EBITDA του Ομίλου διαμορφώθηκε σε € 23 εκατ., έναντι € 14 εκατ. το 2014, ενώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων την 31/12/2015 ήταν € 828 εκατ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v