Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σπύρου: Αύξηση επενδύσεων στην γεωργική έρευνα

Στην περαιτέρω ενίσχυση των επενδύσεων για την έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού, στοχεύει το 2008 η εταιρία ΣΠΥΡΟΥ.Συγκεκριμένα θα επενδύσει κατά το 2008, 3 εκατ. ευρώ από 2,5 εκατ. ευρώ που είχαν αρχικά προϋπολογισθεί.

Σπύρου: Αύξηση επενδύσεων στην γεωργική έρευνα
Στην περαιτέρω ενίσχυση των επενδύσεων για την έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού, στοχεύει το 2008 η εταιρία ΣΠΥΡΟΥ.

Βάση της διεθνούς αύξησης της ζήτησης σε τρόφιμα, προχωρά σε αναπροσαρμογή των κονδυλίων που θα διατεθούν σε ερευνητικούς σκοπούς.

Συγκεκριμένα θα επενδύσει κατά το 2008, 3 εκατ. ευρώ από 2,5 εκατ. ευρώ που είχαν αρχικά προϋπολογισθεί.

Η παραγωγή νέων προηγμένων τεχνολογικά σπόρων, αποτελεί την απάντηση της εταιρείας ΣΠΥΡΟΥ στην αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης σε τρόφιμα.

Με βάση στοιχεία της παγκόσμιας οργάνωσης τροφίμων και γεωργίας (FAO), οι ανάγκες σε τρόφιμα θα αυξηθούν έως το 2020 κατά 120%.

Η αύξηση αυτή θα προέλθει κατά 50% από την παγκόσμια πληθυσμιακή αύξηση, κατά 50% από τις αλλαγές του καταναλωτικού προφίλ κυρίως του πληθυσμού των αναπτυσσόμενων χωρών, λόγω της αύξησης του κατά κεφαλή εισοδήματος και κατά 20% από την παραγωγή βιοκαυσίμων, σύμφωνα πάντα με στοιχεία του FAO.

Ο Όμιλος Σπύρου επενδύοντας στην έρευνα και ανάπτυξη δημιουργεί νέα προϊόντα για την περιοχή της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας.

Η εταιρία διαθέτει σήμερα ένα διεθνές δίκτυο κέντρων και σταθμών γεωργικής έρευνας και τεχνολογίας (στην Καλιφόρνια, Αϊόβα, Ισπανία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Τουρκία, Αίγυπτο, Χιλή, Αργεντινή, Μεξικό, Νότιο Αφρική και Αυστραλία) που στελεχώνονται από εξειδικευμένους επιστήμονες και ερευνητές ανά τομέα.

Οι επενδύσεις έρευνας και ανάπτυξης αφορούν σπόρους κυρίως για το βαμβάκι, καλαμπόκι, ηλίανθο, μηδική και κηπευτικά. Οι νέοι σπόροι είναι απόλυτα προσαρμοσμένοι, για καλλιέργεια και αποδοτική ανάπτυξη, στις ιδιαιτερότητες των κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν στις περιοχές της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της εταιρίας, ο όμιλος ΣΠΥΡΟΥ ίδρυσε κέντρο γεωργικής έρευνας καλαμποκιού, ηλίανθου και σιτηρών στη Βουλγαρία.

Το σημείο που επιλέχθηκε για τη δημιουργία του σταθμού βρίσκεται πάνω στις όχθες του Δούναβη με σκοπό να καλύψει κλιματικά και περιβαλλοντικά τόσο το χώρο της Βουλγαρίας όσο και της Ρουμανίας, Ουκρανίας, Ρωσίας καθώς και άλλων γειτονικών χωρών, οι οποίες διαθέτουν τεράστιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις 180 φορές μεγαλύτερες από την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η γεωργία στις προαναφερόμενες χώρες βρίσκεται σε στάδιο που επιδέχεται πολύ μεγάλες τεχνολογικές βελτιώσεις για την αύξηση της παραγωγικότητας για τα επόμενα 10 χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v