Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σπύρου: Επενδύει σε Μέση Ανατολή και Βαλκάνια

Ο Όμιλος Αγροτικός Οίκος Σπύρου βάσει των διεθνών εξελίξεων στον κλάδο της γεωργικής τεχνολογίας σπόρων, επιλέγει τη στρατηγική ανάπτυξή του, κυρίως στις χώρες της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων.

Σπύρου: Επενδύει σε Μέση Ανατολή και Βαλκάνια
Ο Όμιλος Αγροτικός Οίκος Σπύρου βάσει των διεθνών εξελίξεων στον κλάδο της γεωργικής τεχνολογίας σπόρων, επιλέγει τη στρατηγική ανάπτυξή του, κυρίως στις χώρες της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων, επενδύοντας 27 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με βάση τις έρευνες αγοράς, που ήδη έχει πραγματοποιήσει η εταιρία, φαίνεται ότι οι δυνατότητες ανάπτυξης στις συγκεκριμένες αγορές είναι πολλαπλάσιες από τις αγορές όπου δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα ο όμιλος.

Με συγκριτικό πλεονέκτημα την άρτια τεχνογνωσία και την πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη καινοτόμων νέων ποικιλιών και υβριδίων σπόρων για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ο όμιλος Σπύρου στοχεύει στην ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών σε αγορές της Μέσης Ανατολής δημιουργώντας προϊόντα με μεγάλη αντοχή σε ξηροθερμικές συνθήκες καλλιέργειας.

Παράλληλα, η διοίκηση της εταιρίας εξετάζει διεύρυνση της παρουσίας της στις Βαλκανικές χώρες, όπου η τεχνολογία σπόρων βρίσκεται σε στάδιο που επιδέχεται μεγάλη ανάπτυξη.

Για την ανταπόκριση του ομίλου στις νέες προκλήσεις που παρουσιάζονται, η διοίκηση της Σπύρου ενδυναμώνει τον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, δημιουργώντας τοπικούς σταθμούς έρευνας σε κάθε νέα περιοχή και περιβάλλον δραστηριότητας.

Πρόσφατα, η διοίκηση της εταιρίας ανακοίνωσε τη δημιουργία νέου σταθμού έρευνας στη Συρία -στο πλαίσιο της ανάληψης κατά αποκλειστικότητα της ανασυγκρότησης της γεωργίας για τη χώρα αυτή. Ο νέος σταθμός έρευνας θα λειτουργήσει στην περιοχή της Alepo.

Αντίστοιχα για την περιοχή των Βαλκανίων, ο ερευνητικός σταθμός της Σπύρου στο Δούναβη και συγκεκριμένα στo Rouse της Βουλγαρίας, έχει αναπτύξει μέχρι σήμερα πλήθος νέων υβριδίων καλαμποκιών και ηλίανθου κατάλληλων για τις αγορές της Μαύρης Θάλασσας.

Το περιβάλλον που επιλέχθηκε για τη δημιουργία του συγκεκριμένου σταθμού έγινε με σκοπό να καλύψει κλιματικά και περιβαλλοντικά τόσο το χώρο της Βουλγαρίας όσο και της Ρουμανίας, Ουκρανίας, Ρωσίας καθώς και άλλων γειτονικών χωρών, οι οποίες διαθέτουν τεράστιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις και μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης.

Με βάση τις σημερινές ανάγκες του πλανήτη σε τρόφιμα, και την υφιστάμενη σήμερα γεωργική παραγωγή που αδυνατεί να τις καλύψει, ο όμιλος Σπύρου συγκαταλέγεται στην ολιγομελή ομάδα εταιρειών παγκοσμίως που αποτελούν το κλειδί στη λύση του μεγάλου προβλήματος εξασφάλισης επάρκειας τροφίμων, έχοντας δημιουργήσει ποικιλίες και υβρίδια, που έχουν εξαιρετικά υψηλό δυναμικό παραγωγής.

Παράλληλα, οι νέες ποικιλίες και τα υβρίδια του ομίλου συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος διαχείρισης των αποθεμάτων νερού του πλανήτη, καθώς είναι σχεδιασμένες για να έχουν υψηλό παραγωγικό δυναμικό σε ξηροθερμικές συνθήκες καλλιέργειας και να απαιτούν λιγότερο νερό για την ανάπτυξη και την ολοκλήρωση της παραγωγής τους.

Οι στρατηγικές συνεργασίες του Ομίλου Σπύρου, των οποίων η υλοποίηση έχει ήδη ξεκινήσει, θα επηρεάσουν τα αποτελέσματα του 2008 και πολύ εντονότερα τα οικονομικά μεγέθη των επομένων χρήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v