Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

YΓΕΙΑ: Θρυαλλίδα εξελίξεων η προσφορά Αποστολόπουλου

Σε πολύφερνη νύφη ενδέχεται να μετατραπεί ο όμιλος Υγεία, καθώς η δημόσια προσφορά Αποστολόπουλου ερμηνεύεται ως έναυσμα για την ανοικτή εκδήλωση ενδιαφέροντος κι από άλλες πλευρές, για τον μεγαλύτερο όμιλο υγείας στη χώρα μας.

YΓΕΙΑ: Θρυαλλίδα εξελίξεων η προσφορά Αποστολόπουλου

Μπορεί η δημόσια προσφορά του ομίλου Αποστολόπουλου να αιφνιδίασε την αγορά, ωστόσο πληροφορίες και εκτιμήσεις συγκλίνουν στην άποψη ότι πρόκειται για κίνηση που «απλώς ανοίγει το παιχνίδι» γύρω από το μέλλον του Ομίλου Υγεία.

Μια κίνηση που προφανώς έγινε χωρίς συνεννόηση με βασικό μέτοχο του Υγεία, δηλαδή τη MIG, όπως προκύπτει ξεκάθαρα από την ανακοίνωση της τελευταίας, σύμφωνα με την οποία δεν πρόκειται να πουλήσει μετοχές από το ποσοστό απόλυτης πλειοψηφίας που κατέχει ( 70,38%), αλλά και την αποστροφή της ότι έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη στις προοπτικές του ΥΓΕΙΑ και στη δυνατότητά του να αποτελεί σήμερα και στο μέλλον τον κυρίαρχο πυλώνα στον χώρο της Ιδιωτικής Υγείας στην Ελλάδα».

Όπως ήδη έχει αναφέρει το Euro2day.gr, το τίμημα που προσφέρεται σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, από τον όμιλο Αποστολόπουλου, δεν θεωρείται από την αγορά επαρκές για την επίτευξη των στόχων της δημόσιας προσφοράς, ούτε και ποσοστού 20% που θα επέτρεπε τα αυξημένα δικαιώματα μιας ισχυρής μειοψηφικής θέσης.

Πηγές με γνώση του χώρου σημειώνουν άλλωστε ότι το αμερικανικό fund CVC προσέφερε τίμημα ύψους 50 εκατ. ευρώ για μια πολύ μικρότερη μονάδα, το ΙΑΣΩ General, όταν το συνολικό τίμημα που προσφέρει ο όμιλος Αποστολόπουλου για το 30% του Υγεία ανέρχεται σε περίπου 41 εκατ. ευρώ.

Κατά τους ίδιους, είναι ιδιαίτερα πιθανό ότι το CVC, δεδομένων των προηγούμενων κινήσεών του στην Ελλάδα (είχε προηγηθεί του ΙΑΣΩ General το deal με το Metropolitan) αλλά και των κινήσεών του σε άλλες χώρες, πάντα στον ίδιο τομέα, θα εμφανιστεί και στην υπόθεση του Υγεία, τώρα που άνοιξε ο κύκλος των εξελίξεων.

Το ίδιο όμως εκτιμάται ότι θα πράξουν και άλλα funds που εδώ και καιρό ενδιαφέρονται για τον μεγαλύτερο όμιλο Υγείας στην Ελλάδα, αλλά ανέμεναν την κατάλληλη στιγμή προκειμένου να το εκδηλώσουν ανοικτά, καθώς ο χώρος της Υγείας θεωρείται ευρέως ότι έχει σημαντικές προοπτικές παρά τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια.

Έτσι ίσως ερμηνεύονται και ορισμένες πληροφορίες που εκ της φύσεως του θέματος δεν μπορούν να διασταυρωθούν, κατά τις οποίες ο όμιλος Αποστολόπουλου θα έχει έτοιμη και βελτιωμένη προσφορά.

Μέχρι στιγμής πάντως, στο ταμπλό η μετοχή του Υγεία έχει «κλειδώσει» στο ανώτατο όριο της ημερήσιας διακύμανσης που έχει ορίσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη σημερινή ημέρα, καταγράφοντας άνοδο 30,6% και ευρισκόμενη ήδη στην τιμή που έχει προσδιοριστεί ως τιμή της δημόσιας προσφοράς (0,45 ευρώ), παρά το γεγονός ότι η τελευταία δεν έχει ακόμη ξεκινήσει καθώς αναμένεται η έγκριση του πληροφοριακού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Μέχρι στιγμής έχουν αλλάξει χέρια περίπου 3,2 εκατομμύρια μετοχές, ενώ υπάρχουν ανεκτέλεστες εντολές αγοράς για περίπου 11 εκατομμύρια τεμάχια.

Σημειώνεται ότι ο προτείνων (δηλαδή ο όμιλος Αποστολόπουλου) και τα συνδεδεμένα με αυτόν πρόσωπα που ενεργούν συντονισμένα με αυτόν έχουν δεσμευτεί με βάση το κείμενο της δημόσιας πρότασης ότι «δεν προτίθενται κατά τη διάρκειά της να αποκτούν Μετοχές χρηματιστηριακά εκτός αυτών που προσφέρονται στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρότασης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v