Folli Follie: Πιστεύουμε στη Links Of London

Θετικές ταμειακές ροές εμφάνισε στο γ' τρίμηνο του 2017 ο όμιλος, ο οποίος διατηρεί θετικές προβλέψεις για το σύνολο του 2017. Τα ρεκόρ πωλήσεων κατά την Black Friday και η νέα κυπριακή θυγατρική.

Folli Follie: Πιστεύουμε στη Links Of London

Ρεκόρ πωλήσεων σε Ελλάδα κατά την Black Friday και τη Cyber Monday αλλά και κατά την αντίστοιχη κινεζική μέρα εκπτώσεων (στις 11 Νοεμβρίου) κατέγραψε ο όμιλος Folli Follie, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου κ. Τζ. Κουτσολιούτσο.

Στο περιθώριο της τηλεδιάσκεψης για την ενημέρωση των αναλυτών, όσον αφορά τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2017, ο κ. Κουτσολιούτσος αναφέρθηκε στην παραπάνω επίδοση, προσθέτοντας ωστόσο ότι μένει να φανεί αν αυτός ο τζίρος αφαιρέθηκε τελικά από τις πωλήσεις της εορταστικής περιόδου. Ο ίδιος εμφανίστηκε θετικός για τη διατήρηση των ρυθμών ανάπτυξης των πωλήσεων και στο δ' τρίμηνο.

Όσον αφορά τις επιδόσεις του εννεαμήνου και τις εξελίξεις ανά αγορά δραστηριοποίησης, ο κ. Κουτσολιούτσος αναφέρθηκε εκτενώς στα μεγέθη του τομέα χονδρικής/λιανικής ενδυμάτων (ο οποίος κατέγραψε σημαντική πτώση περιθωρίου EBITDA στο 5,3% από 8,4%) και δήλωσε τον προβληματισμό του για την εξέλιξη της φίρμας Juicy Couture, την οποία ο όμιλος αναπτύσσει πανευρωπαϊκά. «Αν και στην Ελλάδα η φίρμα αναπτύσσεται πολύ καλά, εν τούτοις στην Ευρώπη δεν αποδίδει», ανάφερε, συμπληρώνοντας ότι έως το τέλος του έτους, ο όμιλος θα λάβει αποφάσεις για τη συνέχιση ή όχι της δραστηριότητας.

Στον αντίποδα, ωστόσο, ο κ. Κουτσολιούτσος ξεκαθάρισε -μετά από ερώτηση αναλυτή στην πιθανότητα ο όμιλος να αποεπενδύσει από τη Links Of London- ότι αντιθέτως η διοίκηση της Folli Follie πιστεύει στις δυνατότητες ανάπτυξης της εταιρίας και ότι θα συνεχίσει να επενδύει στη διεθνή επέκτασή της.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, ο κ. Κουτσολιούτσος αναφέρθηκε στην ίδρυση κυπριακής θυγατρικής, η οποία θα ενισχύσει την παρουσία του ομίλου στην τοπική αγορά, χωρίς ωστόσο να επεκταθεί σε λεπτομέρειες.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος εμφάνισε θετικές ταμειακές ροές (26 εκατ. ευρώ στο γ' τρίμηνο), με τη διοίκησή του να εκτιμά ότι η τάση αυτή θα διατηρηθεί και στο δ' τρίμηνο. Επίσης, ο κ. Κουτσολιούτσος προέβλεψε ότι στο τέλος του 2017, το 10% των πωλήσεων του ομίλου θα προέρχεται από το ηλεκτρονικό κανάλι, εκτιμώντας ότι αυτό το ποσοστό θα φθάσει στο 30% στην προσεχή πενταετία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v