Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ντέρμπι για δύο» η Unisoft

Η εισηγμένη εταιρεία Epsilon Net και η SoftOne των Α. Κυριαζή και ομίλου Γερμανός είναι οι δύο βασικοί διεκδικητές της Unisoft. Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να αποφασίσουν οι τράπεζες το όνομα του νέου ιδιοκτήτη.

«Ντέρμπι για δύο» η Unisoft

Από εβδομάδα σε… εβδομάδα αναβάλλεται η οριστικοποίηση της πώλησης της εταιρείας πληροφορικής Unisoft (θυγατρικής της εισηγμένης Altec), με κύκλους της αγοράς να εκτιμούν πως «το ζήτημα θα έχει τελειώσει έως το τέλος του τρέχοντος μηνός».

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο είναι σήμερα οι επικρατέστεροι διεκδικητές: Από τη μια πλευρά, η εισηγμένη στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ, Epsilon Net και από την άλλη, η εταιρεία SoftOne, η οποία μετοχικά ελέγχεται από το γνωστό στέλεχος της αγοράς πληροφορικής Αντώνη Κυριαζή και τον όμιλο Γερμανός.

Μεταξύ των αρχικώς ενδιαφερομένων ήταν και η εισηγμένη εταιρεία πληροφορικής Entersoft, η οποία ωστόσο φέρεται να έχει ήδη αποσύρει το σχετικό ενδιαφέρον της.

H Unisoft, παρά τα χρόνια προβλήματα που αντιμετώπισε εξαιτίας των ζητημάτων ρευστότητας του μητρικού της Ομίλου Altec, έχει καταφέρει να διατηρήσει ισχυρό μερίδιο στην αγορά του τυποποιημένου λογισμικού για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και ένα ισχυρό brand name.

Λόγω αυτών των χαρακτηριστικών της, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των δύο παραπάνω διεκδικητών, οι οποίοι προσδοκούν από τη Unisoft -πέραν των δυνητικών οικονομικών της επιδόσεων- ισχυρές συνέργειες και οικονομίες κλίμακας.

Η Epsilon Net, για παράδειγμα, δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην ίδια αγορά με αυτή της Unisoft και φαίνεται πως είναι σε θέση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να φέρει την υποψήφια εταιρεία σε πολύ καλύτερη θέση (έχει ήδη επενδύσει σημαντικά ποσά, σε αντίθεση με τη θυγατρική της Altec, που έχει μείνει πίσω στο κομμάτι των επενδύσεων λόγω των γνωστών προβλημάτων ρευστότητας).

Ανάλογοι είναι και οι στόχοι της SoftOne, που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και διάθεση προϊόντων επιχειρηματικού λογισμικού.

Κύκλοι πάντως της αγοράς σημειώνουν πως οι καθυστερήσεις των τραπεζών στη λήψη τελικής απόφασης λειτουργεί σε βάρος της Unisoft, καθώς οι προσφορές έχουν ήδη κατατεθεί από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Το θέμα αυτό βέβαια καθυστερεί εδώ και κάμποσα χρόνια, καθώς κατά καιρούς αρκετοί ήταν οι επενδυτές που (χωρίς αποτέλεσμα) είχαν «χτυπήσει την πόρτα» της Altec και των πιστωτριών τραπεζών, που άλλωστε είναι -άμεσα και έμμεσα- οι μεγαλύτεροι μέτοχοι της προς πώληση εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v